25 August 2020 publicat în Casa-Gradina 11 share-uri

Iți prezentăm o serie de stiluri în care îți poți amenaja baia și îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de cele mai bune rezultate:

Pentru majoritatea persoanelor, baia este o cameră foarte importantă din locuință. Acesta este locul în care ne desfășurăm o mare parte din ritualul de dimineață, cel în care ne relaxăm după o zi grea de muncă sau cel în care ne găsim refugiul în timpul unei zile pline de provocări. Datorită acestor lucruri, este important să amenajăm baia într-un stil care să ne reflecte personalitatea și prin care să transformăm acest loc într-un adevărat sanctuar și loc de refugiu.

Atunci când amenajezi o baie, poți să te joci cu liniile, culorile sau elementele decorative în ce mod îți dorești, astfel încât rezultatul final să fie unul care să-ți aducă zâmbetul pe buze de fiecare dată. Totuși, pentru a te asigura că faci alegerile potrivite, poți urma un anumit tipar și alege dintre câteva stiluri predefinite de amenajare a unei băi. Astfel, vei putea să amenajezi un loc exact pe gustul tău și care se încadrează într-un stil cunoscut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

În cele ce urmează, îți prezentăm o serie de stiluri în care îți poți amenaja baia și îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de cele mai bune rezultate:

Băi minimaliste

În cazul în care nu îți dorești o baie aglomerată, cu nuanțe stridente și cu elemente de decor care pot deveni obositoare privirii, stilul minimalist ar putea fi cel potrivit pentru tine. Cu linii fine și fără contraste excentrice, un astfel de stil este util pentru persoanele care își doresc o baie simplă, însă, nu monotonă.

Ca primă regulă a stilului minimalist, este necesar să alegi o culoare predominantă, nu foarte stridentă, care va fi folosită atât pentru materialele de lucru, cât și pentru obiectele de mobilier. Desigur că te poți juca cu nuanțele și poți alege și alte tente cromatice, însă, este indicat să nu te îndepărtezi foarte mult de la culoarea de bază. Mai mult, poți profita de această ocazie pentru a alege un model de gresie potrivit. Pentru a te asigura că alegi un produs de calitate, rezistent și ușor de întreținut, care să se încadreze în bugetul tău, este recomandat să alegi modelul tău preferat de gresie baie dintr-un magazin de bricolaj, unde te poți consulta cu personal specializat. 

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Băi Art Déco

Dacă îți dorești ca baia ta să fie un loc ce degajă șarm clasic și o notă de eleganță subtilă, stilul Art Déco ar putea fi cel potrivit pentru tine. Cu toate că acest tipar este potrivit pentru băile de dimensiuni mai mari, cu un strop de imaginație vei putea integra cu succes toate elementele reprezentative ale acestui stil și într-o încăpere de dimensiuni reduse.

Pentru a amenaja o baie în stilul Art Déco va trebui să realizezi un contrast cromatic luminos, să te asiguri că elementele de decor sunt unele lucioase și pline de personalitate și să încerci să folosești elemente simetrice.

Băi contemporane

În cazul în care ești adepta unei băi simple, aerisite, dar cu elemente de contrast, care să asigure un design aparte, ar trebui să-ți amenajezi baia în stilul contemporan. La fel ca în cazul băilor minimaliste, acesta se caracterizează prin linii clare și accesorii atent alese, astfel încât să nu aglomereze spațiul.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Totuși, în cazul acesta, accentul se pune pe detalii, iar elemente de contrast pot fi realizate fie printr-o alternanță de lumină și întuneric, fie prin accesorii care ies în evidență ușor, precum cele din lemn masiv, metalice sau cu o tentă cromatică aparte care, însă, nu se va îndepărta foarte mult de la culoarea predominantă aleasă pentru baie.

Băi clasice

Pentru o fire conservatoare, o baie clasică, în care primează funcționalitatea, elementele practice și confortul reprezintă cea mai bună alegere. Pentru a amenaja o astfel de încăpere, este necesar să pui accent pe utilitate și să alegi acele accesorii pe care le consideri necesare în baie și care îți vor îmbunătăți experiența zilnică de utilizare.

Mobilierul din lemn lustruit, în culori clasice, gresia și faianța cu elemente neutre și accesoriile cu forme clare, bine definite sunt ideale pentru a amenaja o baie într-un stil tradițional care, deși simplu, îți va oferi o experiență relaxantă de fiecare dată.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Atunci când amenajezi o baie, este bine să ții cont de preferințele tale și să te asiguri că planul tău este realizabil, astfel încât să îmbini aspectul cu funcționalitatea. Alege mereu elemente de calitate și asigură-te că aspectul plăcut al acestora este suplimentat de o durabilitate mare în timp.

Sursa Foto: By Archi_Viz /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri