Iata care sunt cele 5 moduri simple prin care iti poti transforma bucataria intr-un spatiu zen:

Fiecare femeie poate face adevarate minuni in casa sa si isi poate transforma bucataria intr-o camera terapeutica si intr-un altar al relaxarii.

Cele trei cuvinte care ar trebui sa defineasca orice bucatarie moderna sunt confortul, utilitatea si frumusetea.

Atunci cand vrei sa reamenajezi bucataria casei tale, ai la dispozitie o serie intreaga de optiuni tot mai inovative si mai interesante. Cu toate acestea, doar unele dintre ele iti pot transforma cu adevarat bucataria intr-un loc unde te poti relaxa chiar si atunci cand gatesti la foc automat pentru toata familia si pentru prietenii care vin in vizita.

Trebuie sa stii, insa, ca cele mai bune idei nu costa o avere si exista solutii foarte eficiente si ieftine cu ajutorul carora iti poti transforma bucataria, indiferent daca locuiesti cu chirie sau in propria casa, conform thekitchn.com.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Iata care sunt cele 5 moduri simple prin care iti poti transforma bucataria intr-un spatiu zen:

1. Utileaza bucataria cu aparatele electrocasnice ideale

Pe piata exista sute de modele de aparate electrocasnice din fiecare gama, insa doar unele dintre ele pot transforma gatitul si petrecerea timpului liber in bucatrie intr-o adevarata placere. Daca vrei sa te relaxezi atunci cand treci pragul bucatariei tale, cumpara acele aparate care sa te ajute cu adevarat si care, evident, sa faca cea mai mare parte din treaba in locul tau. In fond, un spatiu zen este un spatiu in care te poti relaxa indiferent de momentul zilei, iar daca detii oricare dintre aceste aparate pentru gatit, bucataria ta trece intr-o alta dimensiune.

2. Tranforma bucataria intr-un paradis albastru

Tot mai multe publicatii, precum goodhousekeeping.com, recomanda culoarea albastra pentru bucatarie. Albastrul este culoarea ideala pentru meditatie, deoarece induce o stare de calm si de fericire. Imagineaza-ti ca bucataria ta este dominata de albastrul deschis. Lucrurile vor capata, astfel, o noua dimensiune, iar locul in care pregatesti mancarea o sa arate ca o bucatarie greceasca, unde domneste linistea si odihna, unde iti place sa-ti petreci dimineata si seara si unde inviti cu drag o prietena buna la o cafea.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

3. Schimba sursele de iluminat

Lumina are un rol foarte important transmiterea unei stari de calm si de fericire. Fiecare sursa de lumina detine o caracteristica numita „temperatura culorii”. Diferentele de temperatura a culorii, masurata in Kelvin (K), se manifesta in nuantele pe care le percepem.

„Temperaturile” scazute, cuprinse intre 2.700 i 3.000 K, sunt percepute ca fiind culori calde, precum galbenul i portocaliul. Acestea sunt culorile dominante in timpul rasaritului i apusului i ne relaxeaza. „Temperaturile” ridicate (peste 5.000 K) sunt culori reci, precum albastrul. La miezul zilei, lumina din jurul nostru are o „temperatura” mai ridicata, care ne ajuta sa ne concentram mai bine i sa fim mai alerti. Daca albastrul este, insa, deschis, acesta va genera o stare meditativa.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Variatia intensitatii luminii este i ea foarte importanta. Spre exemplu, daca petreci mult timp in bucatarie pentru a gati, ai nevoie de o lumina puternica i directionata catre zonele cheie, precum aragazul, chiuveta, blatul i masa. Insa, daca atunci cand ai musafiri obi nuiti sa va retrageti in bucatarie, lumina ar trebui sa aiba o intensitate mult mai mica decat de obicei, pentru a crea senzatia de intimitate i a stimula conversatia. Totul se poate rezolva cu ajutorul unui variator de lumina.

4. Extinde mobilierul pe verticala

Este important sa alegi dulapurile si rafturile care sa poata fi montate cat mai sus pe perete si sa te extinzi adaugand pe verticala elementele de mobilier de care ai nevoie. Fiecare spatiu care ramane gol este un spatiu irosit. Deasupra rafturilor, spatiul poate fi completat cu cateva cutii in care sa tii ustensilele sau obiectele pe care le folosesti foarte des, iar pastrarea la indemana doar a obiectelor de care ai nevoie in fiecare zi este esentiala. Functionalitatea este foarte importanta atunci cand vrei sa-ti transformi bucataria in cea mai relaxanta incapere a casei.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

5. Fa curatenie in bucatarie timp de 10 minute in fiecare seara

Daca vrei ca bucataria ta sa devina cel mai relaxant spatiu din lume, declara razboi dezordinii si vaselor murdare. Chiar daca nu te deranjeaza cateva vase in chiuveta, nu te vei simti niciodata foarte relaxata stiind ca la un moment dat vei fi nevoita sa le speli. Fa curatenie in bucatarie timp de 10 minute in fiecare seara, pentru a te putea relaxa asa cum se cuvine in fiecare dimineata, la cafea.


Foto: shutterstock.com/Anetlanda/Africa Studio/Toranico


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri