Culorile, nuantele au foarte mare impact intr-o locuinta. Ele pot defini stilul unei amenajari si, in acelasi timp, personalitatea proprietarilor ei!

Violetul
ofera echilibru in viata, in activitatea profesionala si relaxare psihica.

Turcoazul poate fi linistitor si relaxant daca nu este foarte puternic. Poate calma o persoana stresata, ajuta la echilibru psihic.

Maro ajuta la stabilitate si la maturizare. Fiind o culoare "pamanteasca" este indicata pentru persoanele dezordonate, neglijente si visatoare. In nuante puternice si in cantitati mari aceasta devine constrangatoare si deprimanta.

Negru: negativism - putere - protectie - siguranta. Indicat pe suprafete mici, in prezenta unei culori linistitoare (turcoaz de exemplu).

Albul
exprima puritate. Este indicat pentru zugravirea tavanelor deoarece reda senzatia de inalt, emana lumina, curatenie. Folosit in exces lasa senzatia de gol si rece.

Culorile mai deschise sunt indicate pentru zonele de zi deoarece exprima dinamism, ofera energie, creativitate si stimuleaza creierul. Pot fi folosite si in birouri, in bucatarii sau in camera de joaca a copilului. Culorile inchise se pot folosi in dormitoare, in camere de odihna si relaxare. Important este sa nu exageram folosind o singura nuanta, foarte puternica!

Sursa: Condo.ro

Citeste si alte articole despre design interior pe Condo.ro. Noi iti recomandam:
Mobilier pentru garsoniera
Idei pentru living-ul tau
Modele de amenajari pentru camera copilului tau
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri