Nevoia unui spatiu simplu, in care functionalitatea primeaza, impletita cu utilizarea materialelor naturale, a dus la nasterea stilului scandinav.

Miscarea Moderna a avut

o puternica influenta asupra modului de viata al oamenilor, cat si a stilurilor decorative succesoare modernismului. Nevoia unui spatiu simplu, in care functionalitatea primeaza, impletita cu utilizarea materialelor naturale, a dus la nasterea stilului scandinav.

Acest stil presupune, inainte de toate, obtinerea echilibrului perfect intre culoare, lumina, geometrie si natura. Alaturarea acestor elemente creeaza o atmosfera calduroasa, cu care stilul scandinav se identifica. Acesta imbina traditionalismul cu elemente contemporane, amintind, prin paleta cromatica utilizata, de iernile grele din tinuturile nordice, dar si de formalismul propus de stilul minimalist. Intr-un astfel de decor, se pune mare accent pe ambianta, care trebuie sa fie primitoare si sa redea un sentiment de “acasa”.

In momentul in care se

amenajeaza un decor scandinav, se porneste de la materiale. Avand in vedere cantitatile in care se gaseste in zona nordica, materialul caracteristic acestui stil este lemnul natural, deschis la culoare. El este folosit atat la mobilier, cat si la finisarea pardoselii, peretii fiind, in general, vopsiti alb si decorati cu tablouri ce au rame in culori si forme diferite, pentru a pastra atmosfera prietenoasa. De multe ori, atat piesele de mobilier, cat si pardoseala sunt albe, fiind, insa, imperios ca aceasta din urma sa aiba fibrele foarte accentuate. Mobilierul face trimitere la cel minimalist; este simplu, ocupa cat mai putin loc si pune accent pe organizare, fiind prevazut cu multe spatii de depozitare. Daca decorul este alb, canapeaua si scaunele au modele florale si geometrice, in culori cat mai vioaie.

In acelasi timp, lumina joaca un rol important. Pentru a obtine o cantitate cat mai mare de lumina, spatiile sunt generoase, iar ferestrele de dimensiuni mari. In caz contrar, acestea sunt decorate cu perdele diafane, care permit razelor solare sa patrunda, iar draperiile au fondul alb si prezinta modele florale, vesele. Daca un spatiu este prea mare si se doreste divizarea sa, pastrand, insa, ideea de open space, se apeleaza la diverse piese de mobilier, pentru a delimita noile spatii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri