Sarbatorile pascale reprezinta ocazia perfecta pentru a fi mai aproape de familie si de prieteni, iar masa de Paste pare a fi cea mai buna modalitate de a-i reuni pe cei dragi. Tocmai din aceste motive, este important sa stii cum sa aranjezi masa, pentru a-ti impresiona invitatii.

Alaturi de Craciun, Pastele este o sarbatoare extrem de importanta, iar pregatirile atat spirituale, cat si fizice pentru intampinarea acestuia ocupa un loc fruntas in lista noastra de prioritati. Sarbatorile pascale reprezinta ocazia perfecta pentru a fi mai aproape de familie si de prieteni, iar masa de Paste pare a fi cea mai buna modalitate de a-i reuni pe cei dragi. Tocmai din aceste motive, este important sa stii cum sa aranjezi masa, pentru a-ti impresiona invitatii.

Dupa ce te-ai asigurat ca numarul

locurilor de la masa este suficient de mare pentru invitatii tai, este momentul sa te hotarasti asupra fetei de masa. Alege una simpla, din bumbac, pe care sa o poti curata cu usurinta. In general, la astfel de ocazii, se recomanda ca fata de masa sa fie uni, fara imprimeuri, pentru a nu incarca vizual, cu atat mai mult cu cat masa va fi plina cu bucatele pe care le-ai pregatit. In ceea ce priveste culoarea acesteia, opteaza pentru una alba sau intr-o culoare pala. Fata de masa nu trebuie sa iasa in evidenta, ci, din contra, trebuie sa puna in valoare intregul aranjament. Cu toate acestea, daca doresti o fata de masa cu imprimeuri, alege una care are motive florale sau pascale doar pe marginile sale.

Cu siguranta, vesela reprezinta elementul cheie in amenajarea unei mese festive. Daca acum cativa ani erau in tendinte farfuriile translucide, in prezent, acestea sunt inlocuite cu cele din portelan. Ele pot fi albe sau intr-o culoare contrastanta cu cea a fetei de masa. Este de preferat ca acestea sa fie simple, insa, daca esti adepta imprimeurilor, culoarea de fond este recomandabil sa fie alba. In momentul in care alegi culoarea veselei, trebuie sa iei in calcul ce accesorii vei folosi, pentru a crea o paleta cromatica unitara. Tacamurile se vor aseza dinspre exterior inspre interior, in ordinea felurilor de mancare pe care le servesti, lingura si cutitul amplasandu-se in dreapta farfuriei.

Intrucat, de aceasta sarbatoare, ouale

sunt in centrul atentiei, este important modul in care le aranjezi. Astfel, le poti amplasa intr-un cosulet din ratan sau, de ce nu, pe un platou de prajituri inalt, cu picior, in acest fel, toate privirile indreptandu-se asupra lui. Indiferent de vasul pe care l-ai ales, decoreaza-l cu fire de iarba, frunze de tuia ori panselute, pentru a scoate ouale incondeiate in evidenta. In ceea ce priveste servetelele, le poti amplasa intr-un suport special, eventual cu motive pascale, sau pe farfurie. In acest ultim caz, le poti prinde cu inele, pe care le poti realiza chiar tu din panglica, carton, margele sau material textil. O alta metoda de a pozitiona servetelele este sa le asezi direct pe farfurie, impaturite, urmand, apoi, ca peste ele sa amplasezi figurine in forma de iepurasi. Rezultatul va fi unul deosebit, iar cei mici vor fi, cu siguranta, extrem de incantati.

Nu uita ca in centrul mesei sa amplasezi un vas cu flori naturale, de sezon. In cazul in care ai optat pentru o fata de masa si farfurii albe, iar masa este suficient de mare, poti anima intregul aranjament, punand in mai multe sticle flori, pe care sa le sortezi dupa culoare. Nu in ultimul rand, pentru ca Pastele este sarbatoarea luminii, decoreaza masa cu lumanari, pe care le poti aseza in sfesnice sau in pahare de sticla, pentru vin.

Intampina Pastele cum se cuvine si reda atmosfera specifica sarbatorilor pascale, amenajand masa corespunzator, cu un minimum de efort.

Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri