Sosirea noului an atrage dupa sine creionarea unor noi tendinte in materie de amenajari interioare si nu numai. Stilul de amenajare al unei incaperi, paleta cromatica abordata, cat si amprenta personala lasata asupra acesteia sunt elemente definitorii in redarea unui design interior de calitate si bun gust.

Doar prin alaturarea corecta a mai multor culori sau a mai multor piese de mobilier, un spatiu poate fi perceput diferit. A fi in pas cu tendintele fiecarui an nu este intotdeauna un lucru usor si, de multe ori, nici ieftin, insa poti schimba aspectul locuintei tale daca apelezi la mici accente.

La fel ca in anul ce tocmai s-a incheiat, problemele financiare influenteaza foarte mult tendintele in designul interior din 2011. Acest lucru se resimte, in special, la nivelul numarului de piese de mobilier care populeaza incaperile, observandu-se o precadere pentru “less is more” - mai putin inseamna mai mult.

Cu toate acestea, daca anul trecut se punea accent pe simplitate si amenajari traditionale, in 2011 sunt aduse in prim plan piesele de mobilier dinamice, cu un imprimeu cat mai vesel. Piesele de mobilier pe care le promoveaza tendintele acestui an au forme indraznete, abstracte, inspirate din natura, formele organice, fiind, in cele din urma, o caracteristica definitorie a stilului contemporan.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Un rol important, in acest sens, il are comoda, care devine piesa de rezistenta a acestui an. Aceasta prezinta liniile comodelor clasice si primeste un aspect contemporan prin desenele pop art sau de inspiratie urbana. Tendintele acestui an iti permit utilizarea vechii comode, cu aspect vintage, pe care o poti picta sau o poti evidentia prin intermediul unor accesorii contemporane.

Totodata, pe langa stilul vintage, sunt promovate atat aspectul minimalist al stilului scandinav, cat si elementele etno din zone precum Rusia, Maroc, India sau Asia Centrala. Sunt preluate atmosfera si culorile caracteristice ale acestora, iar accesoriile decorative specifice sunt un must have.

Culoarea este definitorie in ceea ce priveste designul interior. Tendintele 2011 propun o paleta cromatica indrazneata, compusa din culori puternice. Nuante de roz, rosu, portocaliu, turcoaz sau verde vor domina interioarele acestui an si pot fi folosite atat pentru a reda o singura piesa de mobilier, cat si in intregul spatiu.

Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo

Pentru a avea o locuinta in conformitate cu tendintele acestui an, poti opta pentru un stil eclectic, dar primitor, preluand elementele si culorile zonelor mai sus amintite, care sa se potriveasca personalitatii tale. Combina motivele florale cu buline colorate, alatura piese de mobilier vechi unora contemporane, aducandu-le in prim plan prin intermediul unor accesorii moderne.

Foto front si interior articol: Darlings of Chelsea

Foto main: Shutterstock

Un articol de Ana Marin; preluare condo.kudika.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri