In ceea ce priveste accesoriile, este indicat sa folositi cat mai putine. Obiectele decorative care reflecta lumina, precum cele metalice, cele din sticla, portelan sau oglinzile, creeaza senzatia de marire. De asemenea, nu incarcati canapeaua cu multe perne decorative, iar pentru pardoseala, optati pentru un covor mare, monocrom sau cu un model geometric supradimensionat

Amenajarea unei garsoniere presupune, de cele mai multe ori, bataie de cap, in dorinta de a obtine o locuinta cat ma spatioasa, care sa ne satisfaca toate exigentele. Desi consta intr-o singura incapere, decorarea sa este cu atat mai dificila, cu cat trebuie sa aiba rolul de camera de zi, dormitor si, uneori, de birou. Drept urmare, amenajarea sa este de o reala importanta si, chiar daca pare a fi o adevarata provocare, tinand cont de cateva principii, rezultatul poate fi unul extraordinar.

Paleta cromatica

Ca in cazul oricarei locuinte, in momentul in care incepeti procesul de amenajare, primul aspect de care trebuie sa tineti cont este paleta cromatica. Indiferent de spatiul amenajat, culorile joaca un rol important, drept urmare, reflectati asupra paletei dorite, avand in vedere ca aceasta sa puna in valoare intregul ansamblu si sa nu incarce camera. Pentru pereti, alegeti culori deschise, care reflecta lumina.

Trebuie mentionat faptul ca cele reci creeaza senzatia de marire a spatiului, in vreme ce culorile calde dau iluzia unui spatiu micsorat. Intrucat cantitatea de lumina reflectata de o culoare, precum si intensitatea acesteia depind de nivelul de lumina primit de la soare, se recomanda ca tavanul sa fie alb, pentru a spori luminozitatea. Garsoniera dumneavoastra se va remarca prin culorile pieselor de mobilier si ale accesoriilor decorative, care pot fi complementare, pentru a se evidentia reciproc si pentru a anima incaperea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Mobilier

Acesta constituie, cu siguranta, componenta cea mai importanta, intrucat se doreste obtinerea unui spatiu mobilat minimal, deci cat mai aerisit si, in acelasi timp, confortabil. Asadar, piesele de mobilier trebuie sa fie joase, cu un design simplu, care nu exagereaza in detalii. Optati pentru articole multifunctionale, precum un pat prevazut cu lada sau un pat suprainaltat, sub care puteti amplasa biroul.

Daca doriti o canapea extensibila, aceasta trebuie sa fie, de preferat, monocroma, si alaturati-i o masuta de cafea joasa, ce prezinta spatiu de depozitare, in care puteti aseza obiectele personale mai mici. Piesele de mobilier trebuie pozitionate in asa fel incat sa asigure un spatiu de circulatie corespunzator, cat mai fluidizat. In ceea ce privese sistemul de depozitare, alegeti unul cu influente minimaliste, compus din comoda, etajere si alte corpuri de depozitare, cu precizarea ca acestea trebuie sa se desfasoare pe orizontala, pentru a crea iluzia de alungire a camerei.

Cum să alegi componente pentru baia ta Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri