Cateva reguli si idei simple de Feng Shui pentru amenajarea biroului.
Cateva reguli si idei simple de Feng Shui pentru amenajarea biroului.

1. Regula numarul 1 este ca totul sa fie in ordine. Spatiul trebuie sa fie bine organizat, astfel incat sa nu perturbe fluxurile de energie.

2. Aseaza-ti biroul cat mai departe de usa si astfel incat sa nu fie in aceeasi linie cu aceasta.

3. Spatele trebuie sa fie orientat catre un perete sau un colt al incaperii pentru suport.

4. Daca lucrezi intr-un domeniu creativ, este ideal sa iti pozitionezi calculatorul in partea de nord sau de vest a biroului. Daca lucrezi in vanzari, atunci calculatorul trebuie pozitionat in partea de sud-est.

5. Este recomandat sa ai un acvariu sau o fantana mica in birou, pe care sa le pozitionezi in estul, nordul sau sud-estul incaperii.

6. Pentru prosperitate si siguranta, ar trebuie sa ai un seif din metal pozitionat in partea de nord sau nord-vest a biroului.

7. Lasa liber centrul incaperii.

8. Decoreaza-ti biroul astfel incat elementele yin si yang sa fie in armonie. Combina culorile deschise cu cele inchise si suprafetele tari cu cele moi. Culorile puternice, deschise iti stimuleaza creativitatea, dar daca munca ta este foarte stresanta, atunci este mai bine sa optezi pentru culori linistitoare.

9. Trebuie sa ai un obiect rosu in birou, rosul fiind la chinezi culoarea prosperitatii. Daca succesul tau profesional depinde de negocierile la telefon, atunci este indicat sa asezi telefonul pe un suport rosu.

10. Nu trebuie sa ai oglinzi in birou pentru a evita canalizarea energiei negative.

11. Plantele ideale pentru birou sunt: crinul pacii, areca, bonsaiul, arborele de cauciuc, iedera englezeasca etc.

12. La intrarea in birou poti pune o carpeta de bun venit. Astfel, ii vei incuraja pe vizitatori sa se opreasca si sa isi anunte venirea. Vei evita astfel intreruperile si te vei putea concentra mai bine.

13. Daca nu stii care este urmatorul pas in cariera ta si te simti confuz, adu o harta la birou.

14. Obiectele de arta din birou trebuie sa inspire deschidere, energie, potential.

15. Cel mai important este sa iti folosesti imaginatia atunci cand decorezi biroul. El trebuie sa te reprezinte, sa transmita ceva despre tine, iar mesajul trebuie sa fie corect.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri