Jaluzelele plisate se afla in tendinte si se strang prin pliere, sub forma unui evantai. Foarte practice, jaluzelele orizontale se monteaza extrem de usor, insa prezinta dezavantajul de a acoperi doar suprafata ferestrei. Pentru decorurile rustice sau exotice, jaluzelele din bambus sunt cele mai potrivite. Jaluzelele de tip panel reprezinta o solutie eficienta pentru acoperirea ferestrelor mari si delimitarea spatiului intr-o incapere.

Ferestrele constituie un element al locuintei extrem de important, care ne ridica multe probleme, atat pe parcursul procesului de amenajare, cat si in ceea ce priveste intretinerea lor, intimitatea si patrunderea luminii. Decorarea acestora a devenit in ultima vreme un aspect chestionabil, in special pentru cei care isi doresc un decor modern, minimalist.

Cei carora le displac perdelele si considera ca sunt demodate au acum mai multe alternative, netrebuind sa neglijeze decorarea ferestrelor si evitarea privirilor indiscrete. Indiferent de forma lor, jaluzelele constituie o metoda la indemana oricui si, de cele mai multe ori, sunt mai accesibile ca pret decat perdelele. Pe langa rolul lor functional, foarte important de altfel, trebuie sa il luati in considerare si pe cel estetic, drept urmare, inainte de a va achizitiona un astfel de produs, trebuie sa reflectati asupra acestor aspecte si a modelului pe care il doriti.

Sunt importante atat culoarea si textura jaluzelelor, cat si marimea lor. Inainte de a le procura, masurati ferestrele si aveti in vedere ca jaluzelele trebuie sa le acopere in intregime, tocmai pentru a asigura o intimitate optima. Intr-o incapere intunecoasa, jaluzelele vor fi realizate din materiale textile diafane, care nu retin lumina in totalitate, putand alege unele de tip roman sau storuri, in vreme ce spatiile foarte luminoase vor fi prevazute cu niste jaluzele mate, care impiedica trecerea luminii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Jaluzelele verticale au devenit in ultimii ani cele mai populare, datorita manevrabilitatii lor, cat si curatarii lor facile. Sunt recomandabile incaperilor mici, creand impresia de spatiu. Culorile si texturile sunt foarte variate, iar pe langa faptul ca nu se depune praful la fel de usor ca pe cele verticale, dimensiunile pot fi alese de dumneavoastra. In acest caz, ele trebuie sa fie cu o palma mai mari decat ferestrele sau sa acopere intregul perete. Dezavantajul acestora este faptul ca atmosfera obtinuta poate fi una sobra, grava, asemenea celor specifice birourilor.

Jaluzelele plisate se afla in tendinte si, dupa cum spune si numele lor, se strang prin pliere, sub forma unui evantai. Sunt foarte elegante si confera incaperii un aspect boem, romantic, in functie de materialul folosit. La fel ca cele verticale, sunt tratate antistatic si se potrivesc atat unei amenajari clasice, elegante, cat si uneia romantice sau cu influente contemporane.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri