Domeniul designului de interior este marcat de prezenta culorii turcoaz, turcoazul fiind culoarea anului 2010. Culoarea vedeta a acestui an imbina nuantele calme ale albastrului cu cele revigorante ale verdelui. O astfel de culoare trimite la bogatie si lux, fiind foarte sofisticata si pretioasa, si amplifica starea de bine si creativitatea. Turcoazul este urmat, ca si tendinta, de galben si de verde.

Galbenul si verdele, culorile luminozitatii si ale optimismului

Turcoazul este urmat, ca si tendinta, de galben si de verde. Galbenul este o culoare calda si optimista, folosit, insa, in tonuri puternice, poate deveni obositor si stresant. Folosit in tonuri palide, ofera stralucire spatiului, caldura si luminozitate. Verdele este una dintre cele mai odihnitoare culori. Este o culoare calma, usor de asortat, care poate fi folosita atat in cantitati mici, cat si in cantitati mari, in functie de tonul ales.

Un lucru care trebuie retinut este faptul ca, desi este culoare acestui an, turcoazul nu trebuie folosit in exces, pentru un efect special fiind nevoie, de cele mai multe ori, doar de cateva accente.

Un articol de Ana Marin

Foto 1: Loui Loui Summers Eve - House Couturier

Foto 2: Horizon Ocean Wallpaper - House Couturier


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri