Nu numai ca adera si se aplica rapid, are o rezistenta indelungata si este usor de intretinut, ci tapetul se poate adapta la orice dimensiuni, dand dovada de originalitate in ceea ce priveste pattern-urile si imprimand camerei respective un aspect unic.

Atunci cand vine vorba de amenajarea casei, o adevarata problema o constituie alegerea culorilor, potrivirea acestora, cat si respectarea legilor compozitionale. In momentul in care pasim intr-o incapere, impactul vizual se realizeaza mai ales la nivel cromatic, culoarea peretilor jucand un rol important in aceasta privinta. Respectand regula proportiilor culorilor, nuanta unificatoare dintr-o incapere detine un procent de 60%, in care se incadreaza intregul decor.

Redecorarea peretilor nu este numai o necesitate in momentul in care ne mutam intr-o casa noua, ci si o metoda simpla si accesibila tuturor de a reamenaja locuinta si de a-i da o noua infatisare. Cu o revenire de-a dreptul spectaculoasa, tapetul este vedeta ultimilor ani, aducand in prim plan un design dinamic si plin de energie.

Tapetul reneaga peretii simpli si monotoni si propune un spatiu activ, in care personalitatea fiecaruia dintre noi isi pune amprenta. Acesta este elementul care ii confera rafinament unei incaperi. Datorita calitatilor sale de intretinere, cat si gamei foarte largi de modele, tapetul se poate adapta cu usurinta oricarui tip de interior.

Tapetul isi are orginile inca din perioada Renasterii. Cu o sete acuta de opulenta, oamenii din acea perioada isi decorau peretii cu tapet din hartie ori matase, pentru a obtine un decor cat mai somptuos.

Care sunt avantajele tapetului?

Nu numai ca adera si se aplica rapid, are o rezistenta indelungata si este usor de intretinut, ci se poate adapta la orice dimensiuni, da dovada de originalitate in ceea ce priveste pattern-urile si ii imprima camerei respective un aspect unic.

Tipuri de tapet

Cel mai des intalnit tip de tapet este cel din hartie. Dezavantajele acestuia ar fi faptul ca exista riscul de a aparea mucegai si necesita o atentie mai mare la curatare, comparativ cu celelalte tipuri, insa este si cel mai ieftin dintre modelele disponibile pe piata. Un alt tip este tapetul pe baza de vinil, model recomandabil tuturor incaperilor, incluzand baia si bucataria. Cel de vinil este foarte usor de intretinut, putand fi curatat cu apa si detergent. Un tapet de calitate superioara este cel din fibre naturale si lasa peretii sa respire, insa prezinta dezavantajul de a nu putea fi folosit in incaperile cu umiditate ridicata, riscand sa se degradeze. Un alt produs cautat, tapetul din matase este cel mai spectaculos ca aspect, insa este si pretentios si presupune si un buget mai ridicat. Un model interesant ar fi cel care imita bambusul, simtindu-se la atingere si avand aspectul de bambus. O camera astfel decorata va fi inovatoare si va avea un aspect natural.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri