Bradul de Craciun nu trebuie sa fie incarcat; nu alaturati ornamente cu teme diferite, efectul obtinut fiind unul obositor, impovarat si care se afla la limita cu kitsch-ul.

Intrucat iarna si-a anuntat sosirea si a inceput sa se instaleze cu pasi inceti, acest lucru nu poate decat sa ne umple inimile de bucurie, ducandu-ne cu gandul la un singur lucru: se apropie Craciunul! Ornamente, globulete, cadouri, colinde, zapada, scortisoara si miros de cozonac, toate se contopesc si ni se intiparesc in suflete si in minte. Fiind una dintre cele mai importante si ravnite sarbatori, asteptata cu nerabdare atat de cei mici, cat si de cei mari, acesta presupune o serie de traditii, cea mai populara dintre acestea si care ne aminteste de anii copilariei fiind impodobirea pomului de Craciun. Decorarea bradului nu reprezinta doar simplul act de a ornamenta, ci si o suita de obiceiuri si apeleaza la imaginatia fiecaruia dintre noi.

Conform datinilor crestine, bradul se impodobeste in Ajunul Craciunului, in seara de 24 spre 25 decembrie, urmand a fi tinut pana la Sfantul Ion. Acest proces a preocupat omenirea din cele mai vechi timpuri, oamenii decorandu-si locuintele cu crengi de brad si de vasc. Magazinele au inceput sa roiasca de decoratiuni pentru Craciun: numarul si diversitatea lor nu reusesc decat sa ne atraga atentia si sa ne puna in impas, nestiind pe care sa le alegem mai intai. Pentru a obtine, insa, un pom de Craciun cat mai inedit si care sa fie un succes garantat, exista cateva metode de decorare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Caria dentară – ce este și cum se tratează

In primul rand, trebuie sa va hotarati asupra temei dorite. Un lucru ce trebuie retinut este faptul ca bradul dumneavoastra nu trebuie sa fie incarcat; nu alaturati ornamente cu teme diferite, efectul obtinut fiind unul obositor, impovarat si care se afla la limita cu kitsch-ul.

Asadar, puteti opta pentru binecunoscutele globuri, alternandu-le pe diferite dimensiuni, pentru o infatisare dinamica. Acestea pot fi asociate cu margele, fundite sau chiar beteala intr-o culoare contrastanta. Globurile pot varia ca model si marimi, cele mai mari fiind amplasate spre baza bradului, iar cele mici in partea superioara, usurand-o, pentru a conferi un aspect echilibrat.

O alta tema pe care o puteti aborda este una care releva indeaproape spiritul acestei sarbatori. Oameni de zapada, stelute, clopotei, fulgi de zapada, Mosi Craciun, ingerasi, toti fac trimitere la spiritul Craciunului si la ce presupune acesta, de fapt. Daca alegeti aceasta tema, trebuie sa aveti in vedere faptul ca deja ati folosit mai multe elemente, iar beteala nu ar face decat sa va incarce pomul.

Desi multa lume decoreaza bradul cu bomboane, fructe, ciocolata sau alte dulciuri, acestea ar trebui sa se afle sub pom. Daca doriti, totusi, un brad cat mai natural, impodobiti-l cu conuri, pe care le puteti vopsi cu ajutorul unui spray, betisoare de scortisoara sau felii uscate de portocala si lamaie.
Ghid pentru alegerea mobilierului interior Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri