De cele mai multe ori, balconul este transformat in spatiu de depozitare, ticsit cu lucruri de care nu mai aveti nevoie, sau este folosit pentru uscarea rufelor. In primul si-n primul rand, trebuie sa scapati de lucrurile inutile si sa incepeti cu o curatenie generala si sa va hotarati ce functiune doriti sa capete balconul.

Fiecare dintre noi simte nevoia unui spatiu in care sa se relaxeze si sa isi poata desfasura tabieturile cat mai placut si mai confortabil. Pentru a va putea deconecta de grijile cotidiene, va este necesar un spatiu cat mai aerisit, destins, care sa va binedispuna si care sa fie decorat corespunzator, din moment ce modul in care un spatiu este amenajat ne influenteaza viata de zi cu zi.

Atunci cand livingul sau dormitorul nu se incadreaza in aceste standarde, o incapere adiacenta care sa va satisfaca preferintele este balconul. De cele mai multe ori, balconul este transformat in spatiu de depozitare, ticsit cu lucruri de care nu mai aveti nevoie, sau este folosit pentru uscarea rufelor.
In primul si-n primul rand, trebuie sa scapati de lucrurile inutile si sa incepeti cu o curatenie generala. Dupa acest prim pas, trebuie sa va hotarati ce functiune doriti sa capete balconul. In cazul in care vreti ca acesta sa aiba rolul unui spatiu de relaxare, atunci trebuie sa il priviti ca orice alta incapere. Va trebui sa va deprindeti de obiceiul de a depozita obiecte vechi si sa incepeti sa il tratati ca atare.

Podeaua de ciment este foarte neatragatoare si rece, ca atare, trebuie sa ii acordati o atentie deosebita. Tipul de material ales pentru pardoseala va avea un impact foarte puternic asupra modului in care balconul va fi perceput. O solutie ar fi alegerea parchetului, din diferite soiuri de lemn si diverse nuante. Placile de ceramica in culori deschise vor conferi un aspect foarte urban si modern, in vreme ce marmura sau diferitele tipuri de piatra ofera un aspect mediteranean. Asezati pe jos un covor pufos, in culori contrastante, pentru a obtine o amenajare calduroasa. O revenire spectaculoasa o au covoarele cu influente traditionale, tipic romanesti, cusute manual, care, alaturi de materiale naturale, vor da un rezultat exceptional.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Daca balconul are dimensiuni mici, exista cateva trucuri pentru a-l face sa para mai mare. Alegerea potrivita a culorilor joaca un rol important in acest sens. Daca balconul este umbrit, optati pentru culori deschise si calde. Pentru a-l face sa para mai lung, vopsiti latura lunga intr-o culoare rece, iar daca doriti sa il adanciti, vopsiti-o pe cea scurta. Finisajele pentru care optati trebuie sa fie naturale, cele din bambus fiind foarte apreciate in ultima vreme.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri