Chiar daca toamna s-a instalat cu pasi foarte rapizi, acest lucru nu trebuie sa ne intristeze ci, din contra, sa ne faca sa ne bucuram de bogatiile ei, de paleta incantatoare de culori si de privelistea pe care ne-o ofera.

Pentru a inveseli putin peisajul, putem incepe prin a ne inveseli propria gradina. Varietatea abundenta de flori ne permite sa oferim o pata de culoare gradinii, avand posibilitatea de a planta flori ce tin chiar pana la prima zapada.

Exista foarte multe plante, care mai de care mai incantatoare si mai atragatoare, care au ca perioada de inflorire intervalul corespunzator verii si pana toamna tarziu. O astfel de planta este si dalia, planta indragita si foarte des intalnita in gradinile noastre.

Dalia este o floare putin pretentioasa, crescand in diferite medii si conditii climatice. Aceasta infloreste din iunie pana in octombrie sau chiar mai mult, in cazul in care temperaturile raman ridicate, insa trebuie scoasa dupa prima bruma, urmand sa fie pastrata intr-un loc uscat si racoros.

Originara din Mexic, dalia se intalneste in mai multe dimensiuni, putand ajunge pana la 2 metri. Ea poate fi inmultita prin intermediul semintelor sau prin despartirea radacinilor, fiind prevazuta cu tuberculi. Aceasta se planteaza primavara, dupa ultimul inghet, cand temperaturile ajung in jurul celei de 15 grade. Tuberculul nu trebuie acoperit cu prea mult pamant si prezinta avantajul de a putea fi pastrat si reutilizat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Este o planta foarte atragatoare, datorita aspectului sau aparte. Aceasta floare surprinde prin voluptatea sa si cuprinde peste 15 specii, intr-o paleta cromatica foarte vasta, paleta ce se intinde de la alb, galben, roz, violet, pana la rosu-bordeaux. Florile sale sunt mari, rotunde si foarte bogate. Prefera locurile adapostite de vant si insorite, dar cu o temperatura moderata, in vreme ce solul trebuie sa fie bogat in humus. Impunatoare si masiva, aceasta trebuie udata zilnic, iar in cazul in care temperaturile sunt foarte ridicate, cantitatea de apa va trebui sa fie, la randul ei, marita. Trebuie ferita de buruieni, iar florile uscate indepartate, riscand sa blocheze aparitia noilor boboci. Daca face parte dintr-o specie inalta, aceasta va trebui sa fie sprijinita cu ajutorul unui arac, denumit tutore. Vanturile sunt de evitat, intrucat prezinta un pericol, tulpina plantei riscand sa se rupa.

Fie ca o utilizam in cadrul unor aranjamente florale, fie solitara, dalia va conferi un aspect rustic si, totodata, deosebit, inveselind si readucand la viata gradina si casa noastra, necesitand un efort minimal, dar pentru un rezultat spectaculos.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri