27 Mai 2020 publicat în Casa-Gradina 1 share-uri

Sfaturi de la specialiști pentru alegerea plantelor, a decorațiunilor, mobilierului și sistemelor de iluminat.

Cum să alegi mobilierul și decorațiunile pentru exterior

Mobilierul și decorațiunile au rolul de a transforma spațiul, de a-l încadra în viziunea dorită de proprietari. Cel mai important sfat al specialiștilor Hornbach este ca alegerea pieselor de mobilier și a decorațiunilor să se încadreze în același stil și să urmeze o linie comună.

Foto: By Andriy Blokhin /Shutterstock

Mobilierul este important să fie ales corect în funcție de dimensiunea spațiului, pentru a nu bloca zonele de acces. Acesta trebuie să fie unul rezistent, fiind ținut permanent în aer liber, fie că este fabricat din lemn, plastic, ratan, aluminiu sau alte materiale. Dincolo de rezistență, confortul și funcționalitatea sunt alte aspecte importante de luat în calcul la alegerea mobilierului. Astfel, materialul din care este fabricat trebuie să fie unul ușor de întreținut și, de asemenea, se poate opta pentru piese pliabile, speciale pentru spațiile de mici dimensiuni, sau pentru unele ce încorporează lăzi de depozitare, pentru grădinile mai mari.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Caria dentară – ce este și cum se tratează

Raportat la decorațiuni, și acestea trebuie să fie în armonie cu restul pieselor din grădină sau balcon, pentru a crea un stil unitar.

Iluminarea spațiilor exterioare, de la funcțional la economic

Iluminatul spațiilor exterioare are, dincolo de un rol funcțional, și un rol estetic. Amplasarea de lumini va pune în valoare zonele cheie și, în plus, va induce o stare de bine și un plus de siguranță.

Atmosfera din balcon sau terasă poate fi personalizată cu lămpi sau ghirlande de exterior menite să aducă un plus de farmec ambientului. Plasate strategic în zona mesei, a balansoarului sau în colțuri, oferă posibilități nelimitate în jocul cu lumina și spațiul.  

Pentru grădinile de mari dimensiuni, variantele de iluminat sunt extrem de variate, de la stâlpi de mari dimensiuni, până la mici corpuri încastrate în sol. Cel mai important este ca acestea să acopere toate zonele și să asigure un plus de securitate pentru proprietari. Pentru balcon, există o varietate mare de modele de lămpi, aplice și ghirlande de becuri ce dau un aer intim, romantic.

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

“În funcție de dimensiunea spațiului exterior, recomandăm să fie alese soluții de iluminat economice. Astfel, dacă se va folosi rețeaua de electricitate, cele mai potrivite corpuri de iluminat sunt cele LED. O opțiune însă, mai ales în zonele însorite, este folosirea de corpuri de iluminat solare. De asemenea, este de luat în calcul chiar și varianta unor becuri cu acumulatori încorporați sau a unor aplice ce funcționează cu baterii, dacă aceasta se dovedește a fi cea potrivită”, a încheiat Mugurel-Horia Rusu.

* Informații oferite de specialiștii de la Hornbach

Foto fr si main: By Just dance /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri