Alegerea potrivita a culorilor pentru locuintele noastre determina, cu siguranta, starile noastre afective. Fiecare culoare reprezinta o energie care poate fi feminina sau masculina, energizanta sau calmanta, activa sau pasiva si apartine unui anumit element din cele cinci, unui anumit punct cardinal, anotimp sau parte a corpului.

Galbenul este o culoare cu energie Yin, fiind legata de elementul pamant, la fel ca si maroul, bejul sau ocrul. Se potriveste in partea de nord-est a casei si absoarbe tensiunile. Galbenul este o culoare calda, este culoarea veseliei, fericirii si a creativitatii. Mai mult, galbenul este stimulant, alungand depresia. Este o culoare adecvata saloanelor, livingurilor si holurilor, atragand, dupa sine, energia si buna-dispozitie.

Portocaliul este mai bland ca rosul, insa ramane tot o culoare revigoranta. Acesta este important pentru concentrare, etuziasm, sanatate si putere. Este o culoare ce starneste inspiratia, fiind, adesea, asociat cu organizarea.

Apartinand elementului foc, este un bun atidepresiv si, mai mult, stimuleaza pofta de mancare. Se recomanda folosirea portocaliului in incaperi precum livingul, holul sau zona sudica a locuintei. Daca doriti sa va amenajati biroul in aceasta culoare, trebuie sa il folositi in cantitati foarte mici, deoarece va distrage atentia, incitand la distractie.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Violetul este strans legat de spiritualitate si demnitate, de lux si prosperitate. Este un remediu foarte bun in momente de nervozitate. Aceasta culoare poseda o energie spirituala foarte puternica si favorizeaza starile meditative. Culoare a focului si simbol al pasiunii, violetul se utilizeaza in zonele de sud-est, nord sau sud ale livingului, pentru a atrage puterea banilor.

In linii mari, acestea sunt cateva dintre caracteristicile energiilor pe care le pot transmite culorile, in conceptia Feng Shui. Atunci cand amenajati o incapere, trebuie sa aveti in vedere sfaturile maestrilor de Feng Shui, insa nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare in cazul in care locuinta dumneavoastra nu poate fi adaptata intocmai dupa principiile acestei arte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri