Orhidee, bambus, amarige, strelitzia, solidago, anthurium sau limo, sunt flori care se numara astazi printre preferatele noastre. Cum ar fi insa ca privirea ta sa aiba parte zilnic de frumusetea unei gradini de orhidee, cea mai scumpa floare din lume, care a fost vanduta in China cu 200.000 de dolari?!

Placerea gradinaritului este una intre cele mai vechi arte, iar invitatia "Welcome to Exbury Gardens!", te duce cu gandul la o zona spectaculoasa ca si arhitectura, inconjurata cu labirinturi de flori.

Exbury Gardens este de fapt o gradina impadurita, celebra mai ales datorita exploziei de culori care are loc primavara, mai precis a rhododendronilor, azaleelor si cameliilor. Campul de narcise si gradina de pietre intampina vizitatorii cu o priveliste uimitoare, iar gradina exotica cu ceas solar, bardurile de flori si gradina de vara sunt concepute intr-un stil foarte futurist. Monotonia este sparta de o cale ferata conceputa pentru un tren in miniatura, care strabate intreg domeniul.

Lionel Nathan de Rothschild si-a dedicat timpul si resursele financiare pentru a crea o gradina care avea sa ajunga una din cele mai frumoase zone impadurite Marea Britanie. Bancherul dedicat gradinaritului a cumparat proprietatea de la Exbury, pe acea vreme, o simpla zona izolata, dar care purta numele de ''paradisul pe Pamant''.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu!

Au fost sapate o serie de lacuri ornamentale, s-a forat un put pentru a se gasi apa si astfel s-a realizat un sistem de irigatii care se intindea de la turnul de apa inspre toate zonele gradinii, printr-un labirint subteran de conducte lung de peste 35 de kilometri, unic la timpul respectiv. Sere imense din lemn rezistent de tek, precum si toate celelalte elemente ale superbei gradini uimesc astazi privirile vizitatorilor si ridica sprancenele specialistilor.

Cultul gradinilor japoneze

Gradinile japoneze au un cult numai al lor, si sunt concepute ca atare. Inspira miliardele de vizitatori si calmeaza spiritele ravasite.

Kenroku-en este cea mai frumoasa dintre gradinile japoneze, si sunt foarte multi vizitatori si localnici, de aceeasi parere. Kenrokuen inseamna "Garden of the Six Sublimities", referindu-se la spatial sau, antichitatea, artificialitatea, izolarea, abundenta apei si a vederilor largi, sase atribute care fac din aceasta o gradina perfecta, conform teoriei chinezesti.

Kenrokuen isi are originile in secolul al XVI-lea. Gradina, care se intinde pe 10 hectare, a fost deschisa pentru publicul larg in 1872. Este specifica mai ales datorita unei anumite sectiuni a ei, Gradina de piatra. Are multe iazuri, felinare din piatra, case pentru ceai, locuri special amenajate pentru samurai, dar si multi arbori sakura, artari japonezi, iar frunzele care cad in gradina Kenroku-en ofera un spectacol sublim, foarte apreciat de vizitatori.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri