De cate ori ai zis, "Nu am timp"? Desi ne ghidam cu totii dupa acelasi ceas cu 24 de ore, multi dintre noi se simt in criza de timp pentru a realiza tot ceea au de facut.
6 Observa-ti momentele de varf si de slabiciune. Cand esti mai creativ si ai un randament mai bun: dimineata devreme, la pranz sau dupa-amiaza tarziu? Pe de alta parte cand ai momentele cele mai proaste? Devenind constient de orele la care dai randament sau nu, iti poti programa sarcinile pentru momentele potrivite. De exemplu, daca ai un moment de slabiciune la ora 15 dupa- amiaza, s-ar putea sa fie mai bine sa aranjezi dosarele decat sa redactezi un memo important.


7 Controleaza factorii care te distrag. Desi intreruperile la locul de munca sunt inevitabile, impactul lor poate fi limitat. In timpul perioadelor aglomerate, apeleaza la mesageria vocala pentru a filtra apelurile. Cand incerci sa te concentrezi, rezista tentatiei de a-ti verifica e-mailul sau de a raspunde imediat unui mesaj. Daca este posibil, inchide usa pentru a te concentra mai bine.

8 Sirul sarcinilor de rutina.
Automatizarea te poate ajuta in organizarea timpului. Profita cat mai mult de speed-dial, macro-urile de la computer, modelele (templates) disponibile si alte scurtaturi care te pot ajuta sa economisesti timpul cu sarcinile de rutina.

9 Nu mai amana.
In loc sa amani un proiect de amploare, separa-l in pasi mai mici usor de manevrat. Daca tot te copleseste, nu te infrana de la a delega anumite elemente sau a cere ajutorul altora.

10 Invata sa spui "nu".
Daca o sarcina sau solicitare nu are o importanta majora pentru slujba ta sau pentru obiectivele tale profesionale, si ai foarte multe sarcini de indeplinit, refuza politicos. Totusi, ai putea sa-i oferi cateva solutii alternative persoanei respective in semn de consideratie si spirit de echipa.

Obiectivul principal al perfectionarii abilitatilor tale de organizare a timpului, este de a avea un randament cat mai bun in fiecare zi. Respectand sugestiile de mai sus, s-ar putea sa descoperi ca ai tot timpul de care ai nevoie pentru problemele cele mai importante.

Un articol de Lesley Gunn
Sursa: ejobs.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Leagăn pentru toată copilăria THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri