Esthera Petre promite a fi viitoarea mare performera a Romaniei la saritura in inaltime. La numai 21 de ani, a reusit sa egaleze la Campionatele Europene de Atletism de la Ostrava (Cehia) de luna aceasta, recordul european, dupa ce timp de 12 ani niciun sportiv de pe continent nu mai atinsese aceasta performanta.

Multa munca si iar munca. Incapatanarea de a deveni cea mai buna, acestea sunt ingredientele succesului in sport.

Esthera Petrea a inceput sportul de performanta la 9 ani, provenind dintr-o familie de sportivi, cu tatal atlet si mama baschetbalista. De altfel, putem vorbi despre performantele fratilor Petre, Esthera avand un frate mai mic, campion national tot la saritura in inaltime. Antrenata initial de Rozalia Georgescu si apoi de Liliana Balea, a inceput practicarea sportului cu probe combinate, sarituri in lungime. La saritura in inaltime a ajuns, am putea spune, datorita bagajului genetic, tatal ei avand 1, 97 m, mama 1, 80m, iar fratele 1, 94 m.

In viata ei a existat un moment ce ar fi putut sa o opreasca din zbor. 2007 a fost anul de cumpana pentru Esthera, anul in care si-a pierdut mama, dar chiar si asa nu a renuntat la daruirea ei pentru sport.

Atletismul i-a adus independenta, dar si forta, motivatia de a continua, iar acum se antreneaza mereu cu un singur gand, la mama ei. Victoria de la Ostrava i-a fost dedicata tot acesteia – aflata pe prima treapta a podiumului, Esthera a privit spre cer in timp ce imnul canta pentru performanta ei.

Mereu motivata, ambitioasa, puternica si sustinuta permanent de tatal ei. Astfel isi continua Esthera cariera. Este atleta care nu are idoli, ci vrea sa devina propriul ei idol. Spune ca sportul de performanta iti creeaza un anume comportament, te schimba din punct de vedere alimentar, fizic, psihic, comportamental.

Estherei ii place foarte mult sa calatoreasca si, datorita carierei sale, a reusit sa viziteze nenumarate tari. I-a placut in mod deosebit Elvetia, dar simte o atractie inexplicabila fata de Egipt, a carui vizitare o are trecuta pe lista de dorinte.

Chiar si cand vorbeste despre pasiunile ei, isi aminteste de competitii si tot la sport se intoarce. Se pregateste pentru Campionatele Mondiale din Coreea, dar si pentru Jocurile Olimpice din 2012 din Londra; la Olimpiada, spera la o finala, iar la cea din 2016 se asteapta sa obtina si o medalie. Acum, Esthera foarte intens se pregateste pentru Campionatele Mondiale de Atletism din Coreea de Sud care se vor desfasura in perioada 27 august-4 septembrie.

Esthera, iti tinem pumnii!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri