Afacerile nu exclud responsabilitatea fata de comunitate, fata de oameni, preocuparea pentru crearea unui mediu social mai bun. Munca Oanei Nastase, desemnata 'Cea mai activa femeie de afaceri', demonstreaza cu prisosinta acest fapt.'O societate formata din indivizi responsabili poate face pasul catre o natiune cu responsabilitate sociala', spune Oana Nastase, fost consilier de comunicare al Bursei de Valori Bucuresti si actual director de corporate affairs al Rompetrol.

Un exemplu de responsabilitate sociala...

“Pot sa va spun ca m-a impresionat povestea primarului si a viceprimarului din Balaceana, jud. Suceava care in preajma pensionarii s-au hotarat sa o ia de la inceput, sa se intoarca de la oras in satul natal si sa se apuce de reconstructia satului – fara discurs politic si fara avantaje materiale. Au construit pe rand, din initiativa proprie o sosea, un sediu de primarie, o biblioteca, o scoala iar cu sprijinul Rompetrol si cu munca voluntarilor au construit si au dotat un dispensar. Copiii lor lucreaza in City la Londra iar ei sunt fericiti la Balaceana unde reconstruiesc satul natal care ajunsese in paragina. Acesta mi se pare exemplu de inspiratie si de responsabilitate”, povesteste Oana. Pe acesti oameni, ea i-a cunosut prin intermediul programului “Impreuna pentru fiecare”.

“Prin acest program national dorim sa impulsionam dezvoltarea antreprenoriatului social in Romania; sa sprijinim financiar acei oameni care isi iau soarta in maini si care schimba in bine fata comunitatii in care traiesc, prin proiecte concrete din domeniul mediului sau sanatatii. Noi dorim sa cladim nucleele de oameni care demonstreaza spirit de echipa, civic, de voluntariat si care pot lucra impreuna pentru interesul general si al fiecaruia dintre ei”, spune Oana Nastase.


"Am lansat prima platforma pentru responsabilitate sociala in cadrul Rompetrol care se numeste <<Energia vine din suflet>>. Filosofia noastra este aceea ca trebuie sa ii invatam pe oameni sa aiba initiative si sa dezvolte proiecte concrete pentru ei insisi ce pot mai apoi sa imbunatateasca viata unei intregi comunitati. Aceasta este antreprenoriatul social si este partea centrala a proiectelor noastre de responsabilitate sociala”. (foto dr. Oana Nastase primind premiul la "Gala Oameni pentru oameni")


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri