Afacerile nu exclud responsabilitatea fata de comunitate, fata de oameni, preocuparea pentru crearea unui mediu social mai bun. Munca Oanei Nastase, desemnata 'Cea mai activa femeie de afaceri', demonstreaza cu prisosinta acest fapt.'O societate formata din indivizi responsabili poate face pasul catre o natiune cu responsabilitate sociala', spune Oana Nastase, fost consilier de comunicare al Bursei de Valori Bucuresti si actual director de corporate affairs al Rompetrol.

Ce inseamna responsabilitatea sociala?

Este loc de programe sociale in marile corporatii? Vom vedea ca da, vom vedea ca activitatea unor oameni precum Oana Nastase este cu adevarat una extrem de importanta pentru societatea noastra de astazi si de maine. Ei sunt acei oameni care implementeaza idei noi, cei care isi canalizeaza energia pentru a gandi si a pune in practica programe pentru comunitate. Prin activitatea lor, responsabilitatea fata de semeni, devine norma.

Munca Oanei Nastase in domeniul responsabilitatii sociale a fost recompe

nsata printr-un titlu onorific acordat in cadrul Galei Femeilor de Succes, desfasurata la inceputul anului, in luna februarie. Ea a fost desemnata ”Cea mai activa femeie in afaceri si programe sociale, in anul 2010”.

Oana Nastase imi explica de ce e nevoie de responsabilitate sociala in Romania: “Responsabilitatea sociala este direct legata de responsabilitatea individului, de modul in care fiecare persoana alege sa-si respecte cuvantul, sa-si respecte promisiunile, termenele, proiectele, colegii, familia, mediul in care traieste si pe el insusi”, spune ea. “Responsabilitatea este un mod de a fi pe care omul incepe sa-l inteleaga urcand treaptele maturitatii, ale cunoasterii si ale intelepciunii. Dupa etapa intelegerii urmeaza constientizarea, apoi intentionalitatea, exprimarea intentiilor si punerea acestora in aplicare prin faptele, actiunile, proiectele asumate. O societate formata din indivizi responsabili poate face pasul catre o natiune cu responsabilitate sociala”.

In cadrul Rompetrol, Oana Nastase ocupa functia de director de corporate affairs, pozitie care o ajuta sa genereze programe de responsabilitate sociala, insa in acelasi timp, preocuparea ei fata de acest domeniu este vizibila si in cadrul altor proiecte. Alaturi de Valeria Racila Van Groningen, multipla campioana europeana, mondiala, olimpica la canotaj si maratonista, Oana Nastase pledeaza pentru educatia ecologica si pentru sanatatea fizica, organizand Maratonul Bucurestiului.

Programul national “Impreuna pentru fiecare”, unul dintre proiectele demarate de Oana la Rompetrol, a fost recent premiat cu Premiul special al juriului la Gala Oameni pentru Oameni, fiind considerat “cel mai inovativ program de grant making”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri