Precaute, rabdatoare si rareori impulsive acestea par a fi principalele caracteristici ale femeilor care investesc pe burse. Spre deosebire de majoritatea investitorilor de retail din Romania, speculatiile cu actiuni nu sunt foarte populare in randul doamnelor, riscurile asociate acestora nefiind vazute cu ochi buni.

Tranzactiile pe bursa reprezinta un job full-time pentru Cristina Bogatu, ea bazandu-si achizitiile doar pe analiza fundamentala a companiilor.

“Nu rulez sume uriase dar suficient de mari incat sa traiesc din aceasta activitate. Nu lucrez speculativ indiferent de ce se intampla, ma comport ca proprietarul unei afaceri, nu imi place sa investesc superficial”, mentioneaza Bogatu.

In privinta randamentelor, ea spune ca a reusit sa bata indicele S&P 500 in anul 2009, cand acesta urcase cu peste 20%. Un castig anul de cel putin 15% reprezinta o cifra multumitoare, in opinia investitoarei, mai ales in conditiile in care bursa nu reprezinta tocmai o investitie garantata.

“In general lumea se asteapta la castiguri fabuloase cand intra pe bursa dar nu este chiar asa. Sunt si jucatori mari care pierd bani din aceasta activitate, considera Cristina Bogatu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Colecția adidas x Marimekko: mișcarea oferă un optimism nelimitat

Corina Oancea afirma ca dupa ce a pierdut o suma importanta de bani pe bursa in 2008, a renuntat sa tranzactioneze de la o zi la alta, preferand in schimb sa isi stabileasca un orizont de timp ceva mai indelungat.

“In fiecare trimestru fac o reevaluare a portofoliului. De exemplu in prima parte din 2011 am cumparat mai mult SIF-uri pentru ca era destul de clar ca acolo, intr-un fel sau altul, se va ajunge la niste dividende bune. In rest incerc sa imi mentin investitiile constante, pe o perioada cat mai mare de timp”, explica investitoarea.

Femeile prefera pozitiile pe termen lung in piata

Brokerii confirma faptul ca doamnele, spre deosebire de barbati, prefera sa ia pozitii pe termen lung in piata, pe care rareori si le schimba in urma unor evenimente neprevazute.

“In general nu sunt speculatoare, ci mai degraba urmaresc o investitie pe termen lung. Barbatii reactioneaza mult mai rapid cand apare o noutate, in vreme ce femeile nici nu se sperie, dar nici nu se entuziasmeaza foarte repede”, a declarat Gabriel Necula, broker in cadrul societatii de intermediere Prime Transaction.

Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri