"Traiesc fiecare zi cu constiinta ca merita a fi pretuita, fara a-mi propune insa sa fac asta de teama, pentru ca viata poate fi mai scurta decat speram".

Garbo: Cum credeti ca arata viitorul Romaniei? Ii prefigurati un scenariu optimist sau pesimist? Credeti in capacitatea Romaniei de regenerare?

Andreea Marin Banica: Cred in capacitatea oamenilor buni de a gasi solutii creative pentru a arde etape spre un viitor mai optimist, ma ingrijoreaza insa lipsa investitiilor majore in educatie si sanatate, lipsa respectului pentru om, pentru mediul in care traim, pentru curatenia si sanatatea noastra, fie ca e vorba de minte, trup sau suflet.

Garbo: Viata nu este intotdeauna drepta si usoara. Nu este nici pentru toate femeile-mame. Ce ar trebui sa stie mamicile despre recentul proiect “Scoala Mamelor”? Cum poate schimba acest proiect viata mamicilor aflate in situatii mai putin favorabile?


Andreea Marin Banica: Le invit pe mamici sa afle o multime de informatii puse la dispozitie de catre expertii nostri pe www.scoalamamelor.ro, fie ca e vorba de sanatatea lor si a familiei, de drepturile mamelor pe care si le cunosc atat de putin, din pacate, de formarea profesionala de care au nevoie pentru a evolua sau de cunostintele de comunicare care le pot ajuta sa se descurce mai bine atat in viata personala, cat si in profesie. De asemenea, tot pe site-ul nostru pot afla unde ne vom afla in fiecare luna cu dezbaterile noastre din toata tara destinate mamelor in mod gratuit, m-am intalnit deja fata in fata, alaturi de expertii proiectului, cu atatea mame si am gasit impreuna solutii minunate pentru probleme ce pareau a fi fara rezolvare, a fost o mare placere si o descatusare fiecare astfel de intalnire, pe site gasiti si imagini foto si video de la evenimentele noastre.

Din iunie pana in septembrie vom organiza gratuit pentru mame cursuri de formare profesionala cu atestat CNFPA, iar in centrele noastre-pilot din Bucuresti, Ploiesti si Cluj psihologii si psihiatrii nostri le asteapta pe mame gratuit, in conditiile in care doar o intalnire cu un psiholog piate costa aproximativ 2 milioane de lei vechi, si daca ai de exemplu o depresie puternica, mai putin de 10-15 sedinte nu pot rezolva problema. Cine pune deoparte o asemenea suma pentu psiholog, cand prioritatile par a fi cu totul altele? Si totusi, cine sta sa o asculte cu adevarat pe mama care nu se mai regaseste printre atatea probleme care ii apasa pe umeri? Facilitatile pentru mame sunt descrise in detaliu pe site, iar expertii nostri le asteapta si on-line pe mamici pregatiti sa raspunda intrebarilor lor. Dupa 1 mai, vom avea si un numar de telefon la care vor raspunde juristii nostri 16 ore pe zi, 7 zile din 7, mamele aflate in dificultate primind indrumari pentru problemele pe care le au si care implica sprijin juridic. Va astept pe www.scoalamamelor.ro !


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri