"Traiesc fiecare zi cu constiinta ca merita a fi pretuita, fara a-mi propune insa sa fac asta de teama, pentru ca viata poate fi mai scurta decat speram".

Garbo: Societatea moderna de astazi promoveaza un alt mit: cel al femeii omnipotente, care reuseste sa imbine excelent, intotdeauna la timp, viata de familie si cea profesionala. Credeti ca fara anumite renuntari si sacrificii se poate obtine implinirea in ambele domenii (profesional si familial)?

Andreea Marin Banica: Ce promoveaza societatea in general nu ma prea anima, sa fiu sincera, atata vreme cat tot societatea in ansamblul ei promoveaza non-valoarea, prostul gust, scandalul, violenta. Norocul nostru e ca mai exista si exceptii. Eu am propriile principii dupa care ma ghidez si pana acum, cel putin, se pare ca am fost pe un drum corect si sanatos. Pretuiesc familia inainte de cariera si tocmai de aceea mi-am schimbat radical parcursul, prin proprie vointa, atunci cand am aflat ca voi deveni mama, renuntand la televiziunea care imi ocupa prea mult timp si energie pentru a putea fi si o mama buna. Asa cum mi-am reorganizat viata profesionala in prezent, am gasit echilibrul.

Garbo: Este Andreea Marin Banica o persoana superstitioasa? Vedeti anul 2012 ca pe sfarsitul definitiv al lumii? Ce ati face daca ati sti ca maine este ultima zi din viata?

Andreea Marin Banica: Traiesc fiecare zi cu constiinta ca merita a fi pretuita, fara a-mi propune insa sa fac asta de teama, pentru ca viata poate fi mai scurta decat speram. Nu pot trai cu acest sentiment, ce va fi va fi si datoria mea e sa fac ce depinde de mine sa traiesc frumos si demn, alaturi de cei dragi. In privinta anului 2012, va sfatuiesc sa nu va lasati prada a speculatiilor si fabulatiilor care circula deranjant de mult, riscand sa creeze o realitate paralela care nu ne face bine, dar nu e rau sa ne gandim zi de zi la faptul ca sanatatea Pamantului si a vietii noastre depinde de fiecare dintre noi, de felul in care avem grija de natura, de corpul si de spiritul nostru. Tocmai am citit o carte foarte interesanta pe acest subiect, al anului 2012, scrisa cu argumente si cercetari concrete de un autor care mi-a suscitat interesul, v-o recomand: Timpul fractal, de Gregg Braden.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri