La editia de anul acesta a prgramului de burse nationale UNESCO L'Oreal 'Pentru femeile din stiinta' se acorda doua burse, in valoare totala de 20.000 EUR: una pentru domeniul Stiintele Vietii si una pentru Chimie.

Prin acest program, tinerele cercetatoare din Romania beneficiaza atat de sustinere financiara, cat si de expunere internationala, prin afilierea la reteaua cercetatoarelor formata in cei 12 ani de cand UNESCO si L’Oreal au lansat acest parteneriat. Editie cu editie, suntem din ce in ce mai aproape de misiunea programului – de a forma o comunitate a cercetatoarelor, puternica, bine reprezentata in Romania”, a completat Serban URSU, Secretar General al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

Cercetatoarele premiate in acest program, derulat la nivel global, au un spatiu de comunicare deschis, prin intermediul platformei www.agora.forwomeninscience.com.

Programul initiat de UNESCO si Grupul L’Oreal se desfasoara pe trei niveluri:

1. premiile internationale anuale, acordate la nivel international, pentru 5 cercetatoare care au inregistrat rezultate remarcabile in domeniul cercetarii (in valoare de 100.000 USD fiecare);
2. bursele internationale acordate unui numar de 15 cercetatoare, in fiecare an, in urma inregistrarii cercetatoarelor in program si selectiei realizate de un juriu prestigios, format din laureati ai premiului Nobel;
3. bursele nationale, prin care tarile in care Grupul L’Oreal isi desfasoara activitatea recompenseaza, la nivel de tara, activitatea femeilor cercetator, in parteneriat cu UNESCO si alte institutii de prestigiu din tara respectiva. La aceste burse participa tinerele cercetatoare aflate in perioada doctoratului sau
post-doctoratului.

Regulamentul programului si formularul de inscriere se gasesc pe site-ul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, la adresa: http://www.cnr-unesco.ro.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Burse pentru cercetatoarele din Romania, prin programul UNESCO L'Oreal 'Pentru femeile din stiinta'.