Doctorul Gabriela Man spune ca trebuie sa optam pentru un regim alimentar sanatos, bazat pe cereale, legume si fructe cu indice glicemic scazut, proteine de buna calitate si grasimi benefice din seria acizilor grasi esentiali omega3.

3. Mancarea de tip fast food

Produsele de la fast food au un continut ridicat de sodiu si o multitudine de calorii obtinute din grasimile saturate. Astfel de mancaruri sunt sarace in elemente nutritive, astfel ca, in timp, duc la deficiente de vitamine si minerale. Nu trebuie sa eliminati cu totul fast food-ul din alimentatie, insa tratati-l ca pe un rasfat, din cand in cand, si nu ca pe un obicei alimentar.

Sfat: Daca sunteti fan mancare fast food incercati sa stabiliti o zi din luna in care sa va delectati cu un hamburger si o portie de cartofi prajiti.

4. Mesele dinainte de culcare

Lucrul peste program este deja ceva obisnuit in majoritatea companiilor. Insa overtime-ul deregleaza complet cele trei mese principale ale zilei, astfel ca masa de pranz este cel mai adesea servita in jurul orei 20:00. Mesele consumate seara, inainte de culcare, sunt contraindicate deoarece in aceasta parte din zi stomacul isi reduce activitatea si astfel mancarea este digerata mult mai greu. De asemenea, caloriile se transforma mult mai repede in grasimi, ca urmare a inactivitatii corpului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Sfat: Daca mancati seara mai asteptati cel putin 30 de minute inainte de a va baga in pat.

5. Lipsa activitatii fizice

Exercitiile sunt vitale pentru un corp sanatos, deoarece ele cresc activitatea metabolica si transforma alimentele in energie. Nu este necesar sa faceti exercitii la sala de fitness, este suficient sa practicati sportul preferat: jogging, fotbal, dans, tenis, ciclism sau chiar mersul in parc.

Sfat: Sunteti extrem de ocupat si nu aveti timp pentru exercitii fizice? Parcati-va masina mai departe de birou sau coborati din metrou cu o statie mai devreme si mergeti pe jos pana la serviciu.

6. Urmarirea stimulilor externi atunci cand mancam

Studiile de specialitate arata ca oamenii au comportamente alimentare diferite in functie de zona din care provin. De exemplu americanii se opresc din mancat abia atunci cand au farfuria goala – astfel putem spune ca se bazeaza pe stimuli externi pentru a stabili momentul instalarii senzatiei de satietate. In schimb, europenii se bazeaza mai mult pe stimulii interni – senzatia de plin chiar daca farfuria nu este inca goala, pentru a se opri din mancat. Concluzia este simpla: opriti-va din mancat atunci cand apare senzatia de satietate, chiar daca nu ati terminat tot din farfurie”, a explicat nutritionistul din cadrul Centrului Medical Focus.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri