M-am intrebat uneori care este rostul intrebarilor din anumite formulare cum ar fi cv-urile de angajare: Casatorita/Necasatorita? , Cu copii si cati/Fara copii?. De ce ar conta pentru un angajator cati copii am?

Prima intrebare care mi-a fost pusa a fost: “Esti casatorita? A doua a fost, ai copii?” a povestit ea in emisiunea Good Morning America. “Am fost la 18 interviuri la care am fost intrebata daca sunt casatorita si am copii. In final, la al 19-lea interviu nu am mai fost intrebata aceste lucruri si am primit jobul”. De ce? Mamele au cu 44% mai mici sanse sa fie angajate, decat femeile fara copii, in acelasi timp, ele primesc si salarii mai mici, arata ABC. Nu suna deloc bine, nu?

Sunt curioasa care este situatia femeilor din Romania, pentru ca aceste studii sunt facute de specialisti americani si prezinta situatia de peste Ocean. Americanii exceleaza in studii de sociologie si politica si fac din ele si subiecte de televiziune cu mare rating, in timp ce, in ceea ce ne priveste pe noi, romanii, expertiza este minimala cu privire la intrebari de acest gen. Cum se descurca romancele, ca profesioniste, casnice, mame?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Inainte de a afla raspunsuri din partea voastra, am simtit nevoia sa caut eu insami cateva exemple de femei din lumea publica romaneasca, pentru a vedea daca pesimismul ceea ce priveste ideea de a deveni mama si de a-ti continua munca este valabil sau nu. Astfel, am aflat ca Alina-Mungiu Pippidi, la cei 41 de ani ai sai nu are inca niciun copil, in timp ce Rucsandra Hurezeanu, este fericita mama a doi copii si conducatoarea unei afaceri de succes - Ivatherm.

Acestea sunt insa doua cazuri aparte. Care este viata femeilor simple? Mi-ar placea sa aflu mai multe despre experienta si parerile voastre, mamici sau inca nu, in legatura cu acest subiect. Care este varsta ideala pentru ca o femeie sa devina mama si daca va putea impaca acest rol si pe acela de angajata, cu succes? Considerati ca actuala legislatie este in avantajul femeilor? Ce ati schimba daca ati putea?

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Later edit: Creatoarea de haine de autor Claudia Marta, mamica unei fetite de 10 luni, ne impartaseste din experienta ei:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri