Activitatea de conducere a fost dintotdeauna una dintre functiile tinta dorite de cat mai multe persoane.
Activitatea de conducere a fost dintotdeauna una dintre functiile tinta dorite de cat mai multe persoane. Astazi aproape toti vor sa fie manageri. Oare ne putem modela pentru un astfel de post sau trebuie sa ne nastem cu abilitati manageriale? Specialistii tind sa creada ca amandoua.

Nu poti dezvolta, "o magistrala cu 4 benzi" acolo unde nu a fost sa fie dezvoltata, si nici nu poti folosi la intreaga capacitate aceste posibilitati innascute daca nu le dezvolti si perfectionezi de-a lungul timpului.

Intrebarea pe care si-o pun multe persoane este legata de cine este mai potrivit intr-un post de conducere.

Cine este managerul perfect? E femeie, e barbat?

De-a lungul timpului drepturile femeilor au fost reprimate in diferite moduri, negandu-se si punand pe seama norocului succesele si inovatiile desfasurate la nivel managerial.

Chiar daca traim in secolul XXI, femeile manager inca sunt vazute cu un pic de reticienta. In general, s-a observat ca exista o tendinta ca femeile sa fie mai des criticate fata de barbati pentru modul in care se comporta, se imbraca, vorbesc etc.

In ceea ce priveste femeia manager, intrebarile pe care le au sau nu le au, deschiderea fata de problemele cu care se confrunta compania, simtul umorului sau lipsa acestuia sunt aspecte care influenteaza succesul pe plan profesional.

Partea interesanta, conform studiilor realizate de catre specialisti, este ca o femeie este judecata mai des dupa modul cum se imbraca, decat dupa ceea ce are de spus.

Un studiu realizat de o renumita firma de consultanta americana in cursul anului 2006 a scos la iveala faptul ca femeile fac eforturi mult mai mari in vederea convingerii superiorilor acestora ca sunt compentente, spre deosebire de barbatii manageri cara incearca sa arate ca stiu mult mai putine fata de seful lor astfel incat sa nu para pentru acesta o amenintare, si in acest fel sa poata fi promovati. Intr-adevar este amuzant, insa se pare ca este si adevarat, lucru socant privind diferenta de gandire dintre reprezentantii celor doua sexe.

Daca stam si ne gandim, probabil sunt mult mai multe domeniile de activitate unde atat femeile cat si barbatii incearca sa para altceva decat ceea ce sunt cu adevarat. Diferenta dintre cei ce au succes si cei ce nu au tine foarte mult de atitudinea pe care o avem. Se pare ca atitudinea fata de activitatea prestata, fie ea una personala, sau in interes de serviciu, face diferenta de la persoana la persoana fata de rezultatele finale obtinute.

Cheia succesului este nu sa incerci sa pari ceea ce nu esti sau sa incerci sa dezvolti ceva ce n-a fost sa fie, ci sa te axezi pe dezvoltarea si punerea in valoare a competentelor proprii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri