Asistent universitar in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Dr. Ruxandra Jurcut este prima bursiera nationala a Programului "UNESCO L’Oréal Pentru femeile din stiinta".

Comunicat de presa

Dr. Ruxandra Jurcut, asistent universitar in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, este prima bursiera nationala a Programului UNESCO L’Oréal Pentru femeile din stiinta.

Programul, lansat oficial in Romania la sfarsitul anului trecut, recunoaste si incurajeaza activitatea tinerelor cercetatoare din tara noastra. Dr. Ruxandra Jurcut va primi o bursa in valoare de 42.000 de lei, care o va ajuta sa deruleze activitati de cercetare in cadrul unei institutii din Romania.

Proiectul castigator propus de dr. Ruxandra Jurcut vizeaza realizarea primului studiu populational din Romania de screening genetic al factorilor trombofilici la pacientii tineri care sufera un infarct miocardic acut sau alte evenimente trombotice. Rezultatele studiului vor permite un management coerent al acestei populatii speciale prin varsta si nevoia de reinsertie sociala.

Activitatea de cercetare va fi desfasurata in cadrul Catedrei de Cardiologie din Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu” din Bucuresti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Juriul, impresionat de activitatile de cercetare ale dr. Ruxandra Jurcut

La 35 de ani, dr. Ruxandra Jurcut este asistent universitar la Catedra de Cardiologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, doctor in medicina si medic specialist cardiologie. Dr. Ruxandra Jurcut are o experienta stiintifica bogata, numeroase articole publicate in reviste de specialitate nationale si internationale de prestigiu, o pregatire stiintifica desfasurata in mai multe centre de cardiologie europene, iar, in ultimii 7 ani, a fost recompensata, pentru activitatea sa, cu diverse premii si distinctii de catre asociatiile si organizatiile de specialitate.

Juriul primei editii a programului a fost format din reprezentanti L’Oréal Romania si ai institutiilor partenere ale programului: Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Academia Romana si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica. Editia a doua a Programului de burse nationale „UNESCO L’Oréal Pentru femeile din stiinta” va fi lansata in toamna acestui an.

Împreună în arte și simțiri VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Programul „For Women in Science”, la nivel international


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri