Ne ajuta acest buget personal sau ne da inca o "bataie de cap" in vremurile acestea in care suntem deja atat de ocupati? Bugetul personal sau familial poate fi un instrument foarte util, un pas important in crearea unui sistem eficient care sa te ajute sa scapi de datorii.
• Mai bine le reduci la minimum pana ajungi la un nivel compatibil cu finantele tale. Este foarte important sa te si recompensezi, altfel iti va fi dificil sa respecti bugetul.
• Este important sa identifici corect de unde poti elimina cheltuielile inutile.
• Daca iti ramane un surplus dupa ce ai eliminat cheltuielile inutile, utilizeaza jumatate din surplusul acesta pentru a crea un fond de urgenta.
• Cealalta jumatate va fi intrebuintata ca plata suplimentara in contul datoriilor pe care le ai.
• Daca nu poti plati in numerar, nu mai cumpara! Nu utiliza cardul de credit decat daca ai neaparata nevoie si mai ales daca ii stii foarte bine avantajele.
• Fa-ti un obicei din a-ti nota toate cheltuielile. Vei fi surprinsa cand vei vedea cati bani sunt irositi pe cheltuieli inutile. Acesti bani ar putea fi folositi pentru a-ti plati datoriile mai repede.
• Odata ce o datorie este platita, foloseste banii ramasi de acum disponibili pentru a reduce celelalte datorii. Dupa ce iti platesti toate datoriile, vei putea mari suma destinata economiilor sau fondului de urgenta.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Capcane de evitat

Daca iti calculezi anual bugetul pentru fiecare luna, ai grija sa nu imparti pur si simplu la 12 suma cheltuielilor tale anuale. In unele luni cheltuielile pot fi mai mari decat in celelalte. De exemplu, in luna decembrie poti cheltui mai mult decat in celelalte luni ale anului.

Nu iti face iluzii, nu incerca sa economisesti ceea ce ramane la sfarsit de luna, nu functioneaza. Trebuie intai sa economisesti si apoi sa cheltuiesti ce ramane.

Olguta Popescu

Sursa: informatiiprofesionale.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri