Evita a avut o viata tumultoasa si captivanta. Starneste pasiuni, simpatii, dar si uri, antipatii. Incalca regulile, dar le respecta in acelasi timp. Cu toate ca era frumoasa, Evita impresiona mai ales prin energia personalitatii sale. Avea atitudine. Era inteligenta. Stia sa se impuna. Stia sa fie puternica. Stia cand e cazul sa fie sensibila.

Evita Peron, legenda care refuza sa moara

Eva Peron s-a nascut in 1919 si a murit in 1952. In Argentina a fost iubita ca nimeni alta. 6 ani din viata a fost prima doamna a acestei tari. A fost adulata precum o zeita. A murit insa in plina tinerete si frumusete, la varsta de 33 de ani, din cauza cancerului ovarian care nu a cedat in fata niciunui tratament. Moartea zeitei blonde a innegurat si indurerat inimile intregului popor argentinian, iar funeraliile dedicate Evei au provocat jale la nivel national. Nu exageram cu nimic daca spunem ca doar in cazul printesei Diana a mai existat o legatura atat de puternica intre o persoana publica si popor.

O asemenea figura legendara nu putea fi lasata sa moara asa usor. S-au nascut filme patimase si biografii peste biografii, personajul sau a fost interpretat de personaje la fel de controversate (Madonna). Au existat chiar guri rele care sustineau ca Eva ar fi dat nastere pe ascuns unui copil desi se stia ca nu a fost niciodata mama. Nilda Quartucci din Buenos Aires, in varsta de 67, sustine ca este fiica ilegitima a acesteia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Moartea sa nu a fost deloc cea a unei zeitei. Evita a murit incet, urat, agonizand. Din cauza tratamentelor cu radiatii la care a fost supusa pentru a impiedica raspandirea cancerului, Evita slabise enorm, iar trupul sau devenise numai piele si oase. A fost nevoie de toata maiestria si talentului celui care a imbalsamat-o, Pedro Ara, un misterios doctor spaniol, pentru a readuce trupului frumusetea de dinainte de boala. Procesul de imbalsamare a trupului Evitei a fost similar celui al lui Lenin, pastrandu-se organele interne care in mod normal se indeparteaza.

Dupa moarte, trupul sau, la fel ca si personalitatea sa dominatoare, continua sa bantuie Argentina. Mr. Martinez in romanul sau cronica investigheaza povestea neobisnuita a trupului Evitei si transportul acestuia din Argentina in Italia si inapoi in Argentina dupa o lunga batalie intre fortele politice pentru a intra in posesia trupului: “Trupul ei era un simbol atat de puternic incat fiecare incerca sa-l controleze”, spune acesta. In mod intamplator oare la moartea sa peste Argentina a cazut ploaia timp de doua saptamani?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri