Sorana Savu: Satisfactiile si insatisfactiile vin toate de la oameni. Colegii care reusesc sau te depasesc urmandu-ti sfaturile, care descopera alaturi de tine frumusetea profesiei sunt cei care te hranesc cu succesul lor.

Cum explicati faptul ca numarul femeilor care lucreaza in PR depaseste pe cel al barbatilor? Putem vorbi de existenta unui stereotip profesional si de “feminizarea” domeniului PR?

Sorana Savu: Vazand recent prima serie din 'Mad Men”, serialul despre oamenii de publicitate de pe Madison Avenue din anii 60 care face acum furori in Statele Unite, ma bucur sincer ca numarul femeilor il depaseste pe cel al barbatilor nu numai in PR, dar in comunicare in general. Productiile TV americane tind sa fie destul de realiste in ultima vreme, iar daca e asa si in acest caz, ma trec fiorii la gandul ca acum 50 de ani singura cariera fulminanta pe care o femeie o putea parcurge in publicitate era aceea de dactilografa. Sper ca un stereotip sa nu se inlocuiasca cu un alt stereotip, pentru ca activitatea de comunicare trebuie sa atinga in aceeasi masura pe toata lumea, barbati si femei, dar nu pot sa neg ca vad o pondere dominanta a femeilor in PR in Romania. Femeile tind sa se concentreze mai bine asupra detaliilor, sunt mai conciliante si mai diplomate, pe de alta parte sunt si mai impulsive si emotionale, asa ca ideal e sa gasesti un echilibru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

De-a lungul experientei dumneavoastra profesionale v-ati lovit de anumite discriminari sau prejudecati legate de statutul de femeie?

Sorana Savu: Nu, niciodata. Cel putin nu in companiile in care am lucrat. Am intalnit de partea clientilor oameni care acceptau mai usor sfaturi de la un barbat decat de la o femeie, dar asta mai mult la inceput. In meseria aceasta si ideal in toate meseriile, oamenii apreciaza mai mult ce faci decat ce esti si atunci diferentele de sex nu conteaza.

Care este cel mai important sfat pe care l-ati primit pana in prezent?

Sorana Savu: Nu pot alege unul singur. Am cules mai multe “sfaturi” si le-am adunat pe toate pe site-ul nostru. Printre cei citati se numara Oscar Wilde, Jack Welch sau Elisabeta I a Angliei.

Care este stilul vestimentar pe care il abordati atunci cand sunteti la birou? Spre ce branduri va orientati?

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri