Exista o mare problema prin care multe persoane trec in procesul de angajare: trimit CV-uri, dar nu sunt chemate la interviuri.

Exista doua mari probleme prin care foarte multe persoane trec in procesul de angajare: faptul ca trimit CV-uri dar nu sunt chemate la interviuri, sau faptul ca odata chemate la un interviu, nu trec mai departe. Pentru ca sunt fan al abordarii problemelor in ordinea in care apar, in acest articol voi discuta despre prima dintre ele.

Pentru inceput, ajuta sa constientizezi ca atunci cand trimiti CV-ul tau si nu esti invitat la interviu, sunt foarte multe variabile care intervin in acest proces. A le izola in mod corect pe cele care depind de tine si la nivelul carora tu in mod specific ai nevoie sa lucrezi este o actiune complexa. Dincolo de asta, exista tipare, exista greseli comune, iar eu iti voi da in continuare 3 idei cheie care adreseaza 3 astfel de greseli.

1. Aplica din timp.

Un lucru putin cunoscut de persoanele din afara domeniului recrutarii este ca deseori, un recrutor nici nu va ajunge sa citeasca toate CV-urile primite pentru un job. Daca primeste de pilda 500 de CV-uri ca aplicatii la un job, este foarte probabil sa le citeasca doar pe primele 150, dintre care sa cheme 15 oameni la primul interviu, apoi 5 la al doilea s.a.m.d. Numarul mare de CV-uri si lipsa de timp il face sa apeleze la aceasta solutie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Implicit, daca CV-ul tau nu se afla in aceste 150 de prime CV-uri, chiar daca indeplinesti cerintele jobului, este foarte probabil sa nu fii chemat la interviu. Lectia este simpla: urmareste vigilent anunturile de joburi si aplica la ele cat mai rapid dupa ce au aparut. Poti sa aplici la ele si mai tarziu, ai inca sanse sa fii chemat la interviu, dar constientizeaza ca sansele tale scad, uneori in mod drastic.

2. Fa-ti CV-ul relevant.

Foarte multe persoane inteleg CV-ul ca o colectie organizata a activitatilor si realizarilor proprii in plan profesional. Nu asta este. Mai degraba, ca sa nu ma abat cat mai putin de la aceasta definitie, este o colectie a acelor activitati si realizari in plan profesional care sunt relevante pentru jobul la care aplici.

Angajatorul nu este impresionat de succesele tale profesionale daca ele nu reflecta o competenta care conteaza in mod clar pentru jobul pe care angajeaza. Din acest motiv, ai nevoie sa adaptezi continutul CV-ului tau la jobul la care aplici si sa scoti in evidenta strict acele elemente relevante pentru acesta.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri