Ce ar trebui sa faci mai intai: sa mergi la un curs, sa citesti o carte, sa faci un MBA? Ce anume te-ar ajuta la dezvoltarea ta profesionala? 3000 de top manageri din firme multinationale din diferite continente au fost intrebati care sunt metodele care i-au ajutat sa se dezvolte cel mai mult. Printre primele mentionate au fost un job provocator, un sef care mi-a fost si coach si discutiile cu colegii.

Concentreaza-ti efortul, timpul si banii pe cele mai eficiente metode de dezvoltare! Haideti sa le analizam pe rand sa vedem cum putem beneficia noi de aceste abordari chiar acum!

Un job provocator

Nu demult se facuse un studiu din care a rezultat ca in timp ce 85% din romani isi doresc un salariu mai bun, doar 5% isi doresc si responsabilitati mai mari. Nu este de mirare ca acesti 5% deseori au un venit aproape cat cei 85% impreuna.

Mai multe responsabilitati este indiciul pe care il vei cauta pentru a gasi job-ul provocator care sa te ajute sa te dezvolti. Daca faci ceva care te tine in zona ta de confort, unde nu trebuie sa faci mai nimic nou, unde nu iti este frica niciodata, inseamna ca nu esti intr-un job provocator.

Am auzit un citat care descrie perfect job-ul provocator cu mai multe responsabilitati: “Ca sa fii sigur ca te dezvolti continuu trebuie sa faci lucruri de care sa iti fie frica cel putin o data pe saptamana”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională

Cum putem obtine un job provocator cu mai multe responsabiliti? Iata cateva idei pe care le puteti pune in actiune imediat:
- Cauta companiile in dezvoltare, care sunt pe locul 3, 4 sau 5 in industria in care activeaza. Acestea sunt dispuse sa investeasca si deseori iti dau o libertate mai mare in actiune si decizie.
- Cauta job-uri cu responsabilitati mai mari decat cele pe care le ai in prezent. Acestea se ascund de fapt in spatele unor proiecte mari, a unor job-uri de care se feresc majoritatea profesionistilor pentru ca implica fie sindicate, fie o lipsa de resurse, fie o companie fara o reputatie solida pe piata etc.
- Evita sa cauti sa fii platit corespunzator cu responsabilitatile pe care le vei avea. Nu uita ca si compania risca cu tine daca iti da increderea sa preiei un job cu responsabilitati mai mari decat ai avut in trecut. Compensarea ta va fi de fapt dezvoltarea profesionala si personala de care vei beneficia. Ulterior ti se vor deschide nenumarate usi si ocazii de a fi promovat.

Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Atentie! Un job provocator nu inseamna ca trebuie sa va angajati in cea mai slaba companie din industrie, cu cele mai slabe conditii de lucru si cel mai slab management, cu toate ca si asta ar putea sa fie o strategie.

Un sef care sa fie si coach

Probabil cel mai greu pas de realizat este acesta. De ce? Pentru ca este destul de greu sa aflam informatii despre viitorul nostru sef in faza de prospectare a locurilor de munca sau in faza de interviu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri