O cautare clasica a unui nou loc de munca presupune in general sa trimiti zeci, daca nu sute de CV-uri, sa te inscrii in cel putin doua, trei site-uri de recrutare si daca mai ai rabdare si putere, sa dai si sfoara in tara catre toti prietenii tai ca iti cauti de lucru. E un proces lung, obositor si care iti poate pune la grea incercare rezistenta si increderea in tine.

In acelasi timp auzim de prieteni, cunostiinte sau rude de ale noastre care nici macar nu trebuie sa caute sa se angajeze, ci doar sa accepte sa mearga la interviurile la care sunt invitate? Oare este adevarat ? Oare chiar sunt persoane care sunt angajate fara sa caute in mod activ sa se angajeze?

Raspunsul este DA, chiar se intampla. Si se intampla pentru un motiv foarte simplu: acele persoane au o credibilitate castigata pe piata. Pe parcursul experientei de Manager de Resurse Umane in firmele in care am lucrat, am observat si chiar organizat propunerea de oferte de angajare unor oameni cu care colaboram sau doar ne cunosteam, chiar fara ca acestia sa-si caute un loc de munca acolo. Astfel de exemple merita studiate pentru ca ele prezinta situatia sublima pe care ar trebui sa ne-o dorim fiecare dintre noi.

Imaginati-va urmatoarea situatie: primesti un telefon, persoana se introduce; reprezinta o firma mare, cu o buna reputatie pe piata, care fie te cunoaste direct fie este interesata sa angajeze profesionisti ca si tine si care ar fi foarte incantata daca ai fi interesat/a sa discuti oportunitatea care s-a invit. Dai cateva informatii despre tine prin telefon, ulterior esti invitat la interviu, mai urmeaza un interviu dupa care un ultim interviu, totul intr-o perioada scurta de timp, pentru ca se grabesc sa nu te piarda. Totul se intampla in cateva saptamani. Cateva zile mai tarziu primesti telefonul cel mai important: au luat decizia sa-ti faca o oferta de angajare pe care o studiezi si pe care o accepti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Stiu sigur ca in momentul de fata, cel putin jumatate dintre dumneavoastra, veti spune: “Bine, bine... astea sunt povesti, eu niciodata n-am sa ajung in situatia asta, eu acum am nevoie de un job mai bun”. Din punctul de vedere al unui “coach” de cariera, fiecare dintre noi poate ajunge in situatia asta, daca reusim sa deschidem ochii si sa intelegem cateva principii de baza.

Ce anume trebuie sa facem pentru a ajunge intr-o astfel de situatie?

Solutia pe care am extras-o din ultimii 7 ani petrecuti ca manager de resurse umane in companii multinationale de prim rang, in Romania si in lume, este urmatoarea: CREDIBILITATE. Pentru mine CREDIBILITATEA este compusa din doua elemente: un CARACTER puternic si dobandirea unui set de COMPETENTE CRITICE.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri