Persoanele cele mai in masura in a-ti da sfaturi cu privire la cautarea joburilor sunt chiar cei care ofera joburile respective. Din nefericire, studiile recrutorilor si managerilor HR pe care le gasesti sunt, de cele mai multe ori, rare si vechi de cativa ani.
Persoanele cele mai in masura in a-ti da sfaturi cu privire la cautarea joburilor sunt chiar cei care ofera joburile respective. Din nefericire, studiile recrutorilor si managerilor HR pe care le gasesti sunt, de cele mai multe ori, rare si vechi de cativa ani.

Avand in vedere necesitatea acestor studii pe piata, editorii EJOBS au decis sa intervieveze recrutorii si managerii departamentelor de HR ale companiilor care utilizeaza eJobs. Am aflat pentru voi care sunt preferintele de trimitere a CV-ului, formatul si dimensiunile. Iata rezultatele:

Majoritatea Recrutorilor vrea sa primeasca CV-urile prin e-mail

Destul de rar se intampla ca 83% dintre persoane sa fie de acord asupra unui lucru. Aceasta informatie este utila in special acelora dintre candidati care trimit CV-uri companiilor, fara legatura cu vreo oferta de job.

Totusi, daca vreti sa va inscrieti la un anumit job, cea mai buna cale de a trimite CV-ul este, de cele mai multe ori, trecuta in descrierea jobului, in anunt, asa ca urmati instructiunile de acolo.

Recrutorii prefera CV-urile completate in ordine cronologica

Cand vine vorba despre formatul CV-urilor, 84% dintre angajatorii pe care i-am intervievat prefera CV-urile completate cu datele cronologice. Aceste CV-uri prezinta experienta profesionala de la cel mai recent job pana la primul (trebuie completat in ordine invers cronologica) cu datele de inceput si de sfarsit ale acestora.

O posibilitate de a nu-si dezvalui varsta pentru candidatii care doresc acest lucru, este de a imparti sectiunea "Experienta profesionala" in doua:

• Experienta Relevanta - in cadrul careia sunt listate doar experienta si realizarile care au legatura cu jobul pentru care trimit CV-ul;

• Istoricul locurilor de munca - in cadrul careia sunt listate datele de angajare, titlurile joburilor, numele angajatorilor si adresele.

Aceasta tehnica iti permite sa incluzi datele joburilor anterioare in partea a doua a CV-ului.


Angajatorii prefera, de regula, CV-urile de o singura pagina

Din studiul eJobs a reiesit ca 53% dintre angajatori au fost de parere ca CV-ul poate avea mai mult de o pagina, 41% au afirmat ca CV-ul poate avea mai mult de o pagina doar daca experienta profesionala este mai complexa si doar 6% dintre angajatori au spus ca nu este de dorit ca CV-ul sa depaseasca o pagina.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri