Uita-te la viata ta profesionala si cat de repede te misti de la un job la altul. Este posibil sa constati ca ai de facut unele modificari in comportamentul tau profesional. Iar pentru a face aceste modificari cu usurinta, deseori ai nevoie sa sapi adanc in abilitatile si atitudinile tale. Poate ai nevoie sa dobandesti mai mult curaj si sa te misti atunci cand lucrurile au inghetat, poate ai nevoie sa iti alegi cu atentie cariera care te va multumi, poate ai nevoie sa dobandesti mai multa integritate.

Este o intrebare pe care o aud des in activitatea de consiliere in cariera.

Exista premisa ca o anumita perioada este ideala. Raspunsul meu este ca exista o perioada ideala, dar ea depinde foarte mult de valorile tale profesionale.

Daca esti o persoana pentru care conteaza mult securitatea si stabilitatea jobului, odata ce ai gasit unul care indeplineste aceste conditii te poti opri acolo. Daca esti o persoana pentru care conteaza mult dezvoltarea si evolutia profesionala, atunci lucrurile se complica. si pentru ca majoritatea oamenilor pe care ii intalnesc tind sa fie in aceasta a doua categorie, voi discuta din aceasta perspectiva.

Este important sa intelegi care sunt limitele in schimbarea joburilor si care sunt consecintele faptului ca le depasesti. Daca stai foarte putin intr-un job, este foarte probabil:

• Sa nu fii avut timp sa treci de etapa de obisnuire cu compania si colectivul pentru a trece la a acumula efectiv experienta profesionala valoroasa;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

• Sa ridici semne de intrebare legate de masura in care stii cu adevarat ce vrei din punct de vedere profesional;

• Sa pari un vanator de oportunitati, lipsit de integritate si responsabilitate.

Pe de alta parte, daca stai foarte mult intr-un job, este foarte probabil:

• Sa ajungi la un punct la care nu prea mai ai ce invata si sa iti limitezi dezvoltarea profesionala;

• Sa pierzi partial contactul cu restul mediului de business, sa nu ai un network profesional bine dezvoltat;

• Sa pari o persoana comoda, care nu vrea provocari constante.

Ca in multe alte lucruri, in durata petrecuta pe un job, calea de mijloc este ideala. Ce inseamna asta efectiv? Depinde foarte mult de domeniul profesional si nivelul la care te afli, dar iti ofer o paleta generala: 2-5 ani.

In aceasta paleta, cariera ta iti ofera simultan constanta si varietate, iti permite sa te dezvolti personal si profesional, sa ai integritate si sa fii pe varful valului. Studiaza profesionistii din domeniul tau care simultan sunt foarte respectati si au progresat repede, si vei reusi sa delimitezi paleta de timp si mai specific pentru acest domeniu.

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Testosteron – rol, valori normale Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Apoi, uita-te la viata ta profesionala si cat de repede te misti de la un job la altul. Este posibil sa constati ca ai de facut unele modificari in comportamentul tau profesional. Iar pentru a face aceste modificari cu usurinta, deseori ai nevoie sa sapi adanc in abilitatile si atitudinile tale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri