Schimbarea frecventa a locurilor de munca, cunoscuta si sub numele de job-hopping, este in prezent cea mai rapida modalitate de a obtine o crestere salariala.
Schimbarea frecventa a locurilor de munca, cunoscuta si sub numele de job-hopping, este in prezent cea mai rapida modalitate de a obtine o crestere salariala, insa pe termen lung, trecerea rapida de la un job la altul dauneaza perspectivelor salariale, potrivit celui mai recent studiu realizat de Universitatea British Columbia.

Angajatii care isi schimba frecvent locul de munca ajung sa castige in cele din urma mai putin decat colegii lor cu un loc de munca stabil , potrivit studiului realizat de Universitatea British Columbia.

Mobilitatea poate reprezenta un adevarat avantaj in primii ani de angajare, fara a fi alaturata demisiilor, exceselor sau plecarilor din cauza unor probleme familiale.

In acest caz, mobilitatea fie moderata, fie ridicata, poate conduce la castigarea unor venituri mai mari fata de angajatii care au un loc de munca stabil.

Insa, in afara acestei situatii, studiul arata ca salariile au scazut pe masura ce mobilitatea a crescut.

Acest fenomen de „job hopping” a luat amploare, atat pe pietele internationale, cat si in Romania. „La noi inca se vaneaza salarii si exista destul de multi asa zis job hopperi care, de fapt fac din acest obicei o practica frecventa, mutandu-se de la un angajator la altul din dorinta de a-si mari veniturile. Piata muncii din Romania este inca efervescenta. Am trecut de la surplus de personal la criza de personal, la deficit”, este de parere Florin Ochiana, Country Manager la Grafton Recruitment.

Desi utilizarea unei astfel de strategii pentru a-ti mari salariul pare avantajoasa, pe terment lung, job hopperii vor fi pusi in situatia de a nu mai fi luati in considerare de catre angajatori datorita instabilitatii profesionale.

Unul din motivele pentru care angajatii cu o mobilitate ridicata au salarii mai mici se datoreaza in majoritatea cazurilor esecului de a fi capabil sa ramana in cadrul unei organizatii mai mult de 5 ani, de-a lungul carierei profesionale.

De asemenea, studiul a aratat ca job hopperii isi petrec mult timp fara a avea un loc de munca, iar un procent important al schimbarii job-ului a avut loc in urma unei demisii. In timp ce barbatii au fost concediati mai des decat femeile, cele din urma si-au schimbat de cele mai multe ori locul de munca invocand motive familiale.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Cele mai încurajatoare citate despre succes

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri