15 Octombrie 2009 publicat în Animalutze 19 share-uri

Mancarea preparata in casa este sanatoasa. Animalutul tau se va linge pe mustati si o va gasi delicioasa. Iata 4 retete speciale: 2 retete pe baza de peste, 1 reteta de supa pentru pisici si o reteta de piept de pui cu morcov recomandata pisicilor cu diabet.

2 retete pe baza de peste

Fiecare fel de carne contine anumite elemente nutritive si de aceea este important ca alimentatia animalutului tau sa fie diversificata. Nu degeaba ii place pisicii pestele caci acesta contine proteine, calciu, magneziu, fosfor, acizi grasi esentiali, etc. Multi specialisti ne sfatuiesc insa sa nu ne hranim pisica cu peste crud, nepreparat, caci acesta contine o cantitate semnificativa de tiaminaza, o enzima ce distruge tiamina. Consumand peste crud, pisica isi poate pierde apetitul si chiar vomita. Iata 2 retete usor de preparat pe baza de peste:

1. Ton cu orez brun

Ingrediente:
1 conserva de ton in ulei
½ ceasca carne de pui dezosata
1 lingura morcov fiert si pisat
2 linguri de orez brun fiert
Se amesteca ingredientele intr-un blender sau cu ajutorul mixerului. Se pot amesteca si cu lingura insa legumele si carne trebuie fierte astfel incat sa poata fi bine maruntite sau zdrobite. Tineti cont de faptul ca pisica trebuie sa consume ton nu zilnic, ci ocazional.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

2. Somon cu miez de paine

Ingrediente:

1 ceasca de somon tocat (sau orice alt tip de peste, fara oase si fara piele)
¼ ceasca miez de paine
½ ceasca telina tocata ultrafin
1 ou crud, batut
1 pliculet gelatina fara arome
½ ceasca apa

Se incalzeste cuptorul la 325 grade Fahrenheit (150 grade Celsius). Se amesteca ingredientele si se pun intr-un vas -daca ai unul in forma de peste, cu atat mai bine :). Vasul cu mancarea pentru pisica se introduce la cuptor si se lasa timp de 45 de minute. Mancarea poate fi servita la temperatura camerei.

Reteta recomandata pisicilor persane (in special celor suferind de diabet sau de afectiuni ale rinichilor)

Ingrediente:

1 ou fiert
1 lingura de fasole verde pastai fiarta, sub forma de piure
1 lingura de morcov dat prin razatoare
2 linguri de piept de pui fiert dezosat si tocat
2 linguri de orez brun bine fiert (sau orez salbatic)
1 lingura ulei de masline
un praf de sare

Se amesteca ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu ajutorul blenderului. Daca nu folositi blenderul, fierbeti bine orezul astfel incat bobul sa se sfarame cu usurinta. Pentru ca pisicile cu diabet au nevoie de fibre, iar cele cu afectiuni ale rinichilor trebuie sa consume mai putine proteine, aceasta reteta este numai buna. Mancarea preparata in casa este sanatoasa, iar pisicuta ta se va linge pe mustati si o va gasi delicioasa.

Supica pentru pisici

Ingrediente:

1 ficacior de pui
1 inima pui
1 pipota pui
2 cesti apa
1 gat pui
1 lingura patrunjel tocat foarte fin

Se pun toate aceste ingrediente intr-un vas si se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa ce carnea este fiarta, se scoate din apa si se marunteste cu blenderul. La final, carnea se amesteca cu restul de zeama fiarta. Supica trebuie consumata calda.

Imagine int: buildscharacter


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri