ghid pentru o viaţă împlinită

Cocker spaniel

Cocker spaniel

Este una dintre cele mai populare rase de companie si cel mai mic caine sportiv. Exista doua varietati: cockerul englez si cel american. Varianta engleza este mai vesela si mai sociabila si mai mare. Cockerul este ideal pentru familii cu copii si se adapteaza usor conditiilor unui apartament.


Inaltime: 34-43 cm
Greutate: 12-15 kg
Speranta de viata: 15 ani

Personalitate

Sunt mereu veseli, plini de energie, afectuosi, loiali si foarte inteligenti. Se impaca bine cu alte animale. Se inteleg foarte si cu copiii, mai ales daca sunt crescuti inca de la inceput alaturi de copii.

Sunt loiali si devotati si au nevoie constant de atentie din partea stapanilor. Vor apara casa si latra de fiecare data cand aud zgomot in apropierea casei. Din acest motiv, sunt considerati cam galagiosi.

Infatisare


Cockerel spaniel este un caine elegant, mandru cu blanita catifelata, ondulata, de lungime medie. Culorile sunt variate: auriu, negru, ciocolatiu. Urechile sunt lungi, matasoase si atarna de o parte si de cealalta a capului, botul este lung si lat, corpul este mediu si indesat. Naparleste frecvent, asadar nu este potrivit pentru persoane ce au probleme cu alergiile.


Ingrijire si sanatate

Cockerii trebuie tunsi de 3-4 ori pe an, iar parul din urechi trebuie indepartat frecvent. Igiena urechilor este extrem de importanta, pentru ca urechile lor lungi se pot infecta frecvent, deoarecele pavilioanele nu sunt bine aerisite.

Printre problemele de sanatate frecvent intalnite se numara: cataracta, probleme cu sistemul imunitar, probleme ale pielii si urechilor, epilepsia s.a.

Dresaj

Sunt inteligenti si usor de dresat indiferent daca stapanul este sau nu experimentat. Sunt delicati si emotivi, asa ca nu trebuie sa fiti aspri cu ei. Invata mai usor daca sunt recompensati decat daca sunt pedepsiti.

Activitate

Cockerii nu au nevoie de multa activitate fizica, motiv pentru care pot fi crescuti si in apartamente. Cu toate acestea, este ideal sa ii lasati sa mai alerge intr-un parculet din apropiere.

 

Imagini: Mike Baird

Model: Buffy Baird :)

Toate rasele de caini

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.