ghid pentru o viaţă împlinită

Boxer

Boxer

Cu origini foarte vechi, Boxerul este un companion grozav, care isi trage numele de la caracterul sau de luptator. Face parte din clasa cainilor utilitari si de paza si este originar din Germania.

Particularitati


Greutate: 25-30 kg
Inaltime: Masculi: 56-63 cm
Femele: 53-61 cm
Speranta de viata: 12-14 ani

 

Imagine: Zevotron

 

Infatisare


Boxerul este un caine de aparare, cu aspectul atletic. Linia abdominala este arcuita, iar capul proportional cu restul corpului. Spatele este scurt, membrele puternice. Privite din fata, cele anterioare trebuie sa fie drepte si perpendiculare pe sol, cu labele stranse. Membrele posterioare sunt, de asemenea, drepte. Coada este mereu ridicata si, in general, este amputata, insa exista tari in care aceasta operatiune este interzisa. Prezinta niste muschi bine dezvoltati, fiind un caine deosebit de agil. Gatul este puternic, craniul usor bombat, buza de sus, foarte groasa, nu permite ca dintii sai sa se vada. Ochii sunt inchisi la culoare, in vreme ce urechile sunt purtate lipite de cap sau cupate. Parul este scurt, cafeniu sau tigrat, uneori cu pete albe.

 

Personalitate


Se poate adapta oricarui mediu de viata si este foarte precaut cu strainii. Este un caine inteligent, dar poate oricand sa fie violent. Are tendinta de a se lupta cu caini din aceeasi rasa. Este foarte devotat familiei sale. Ii place la nebunie sa se joace, chiar si cu copiii. Vesel si prietenos, poate deveni infricosator, fiind foarte protector. Este un caine curajos si care se supune ordinelor stapanului.

 

Intretinere si sanatate


Boxerul nu necesita o ingrijire speciala. Are nevoie de un antrenament substantial, iar blana sa necesita ca si ingrijire minimum necesar, insa, din cauza faptului ca este foarte scurta, cainele nu rezista bine la frig. Fata de alte rase, Boxer-ul prezinta mai multe sanse de a face cancer. De asemenea, poate prezenta probleme la nivelul glandelor sau probleme urinare.

 

Dresaj


Este dornic sa invete si, totodata, este foarte ascultator. Dresajul se realizeaza usor, insa este absolu necesar, datorita predispozitiilor acestei rase. Se supune, insa stapanul trebuie sa aiba un caracter puternic.

 

Activitate


Bun caine de paza, poate fi crescut atat la curte, cat si intr-un apartament, adaptandu-se cu usurinta. Avand portia zilnica de exercitii, nu va prezenta probleme comportamentale.
 

Toate rasele de caini

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.