ghid pentru o viaţă împlinită

Border Terrier

Border Terrier

Border Terrier-ul este un terrier micut si foarte afectuos. Este cunoscut pentru pofta continua de joaca si este un companion excelent pentru copii.

 

Particularitati


Greutate: 5-7 kg
Inaltime: Masculi: 33-41 cm
Femele: 28-36 cm
Speranta de viata: 15 ani

 

Imagine: DerbyDog1

 

Infatisare


Are aspectul unui caine puternic, care emana agilitate. Pieptul si bazinul sunt mai inguste, cu trunchiul lunguiet, membrele posterioare musculoase, iar cele anterioare drepte, usor departate. Labele picioarelor sunt mici si compacte, iar pernitele groase. Capul este putin mai larg, plat, cu maxilarul ingust. Ochii sunt inchisi la culoare si denota o privire curioasa, intrebatoare. Botul este scurt, cu dentitia puternica. Gatul, musculos si el, este proportional cu restul corpului. Parul este scurt si aspru, lipit de corp si poate fi cenusiu cu aramiu, roscat, auriu sau negru cu aramiu.

 

Personalitate


Micutul prieten este un caine foarte vioi si iubeste copiii. Este sociabil atat cu cei cunoscuti, cat si cu strainii si datorita energiei iesite din comun pe care o are, modul sau de a se juca poate risca sa devina putin mai agresiv. Sapatul este una dintre activitatile lui preferate si ii place sa alerge dupa veverite sau iepuri, dar, la fel de bine, se poate impaca si cu animalele de casa. Trebuie invatat de mic sa socializeze cu alte animale si sa se obisnuiasca cu zgomotele, deoarece tinde sa se timoreze. Face orice pentru a-i capta atentia stapanului si este loial si devotat.

 

Ingrijire si sanatate


Nu are nevoie de un antrenament special, tocmai datorita faptului ca este foarte energic. Dieta trebuie supravegheata, intrucat are un apetit mare. Periajul se poate face saptamanal, cat despre tuns, o data sau de doua ori pe an este suficient. In general, este un caine sanatos, in cele mai multe cazuri, traind mai bine de 15 ani.

 

Dresaj


Educarea acestuia este foarte facila. Boder Terrier-ul doreste sa faca pe plac, lucru care il face usor de dresat. Este un caine destept si sensibil si poate fi folosit si pe post de caine de paza.

 

Activitate


Activitatea acestuia este alerta, fiind un caine care debordeaza a energie. Atat curtea, cat si apartamentul sunt potrivite pentru el, cat timp nu este neglijat.
 

Toate rasele de caini

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.