ghid pentru o viaţă împlinită

West Highland White Terrier

West Highland White Terrier

Membru al grupului de terrieri, West Highland White Terrier a fost crescut pentru vanatoarea de vidre, vulpi s.a. Se intalneste des la expozitii si isi are originile in Scotia.

 

Particularitati
 

Greutate: 7-10 kg
Inaltime: 25-28 cm
Speranta de viata: 13-14 ani

 

Imagine: Photo Mojo

 

Infatisare


Cu corpul compact si robust, este un caine mic. Capul sau este asemenea celui de vulpe, cu bot mediu si stopul pronuntat. Ochii trebuie sa fie cat mai intunecati, iar urechile mici, ridicate, acoperite cu par scurt si neted. Gatul este musculos, iar spinarea dreapta. Picioarele trebuie sa fie scurte si musculoase, cele din fata drepte, iar cele posterioare viguroase. Coada este lunga, purtata vesel, in vreme ce blana este alba, prevazuta cu un strat de puf des si calduros si unul de par gros, drept sau sarmos.

 

Imagine: Randy Son Of Robert

 

Personalitate


westie, west highlander white terrier, terrierCaine mic si vioi, este foarte energic si cel mai mult ii place sa se joace cu mingea. Este destul de prietenos cu necunoscutii si poate musca in momentul in care este provocat. Fata de ceilalti caini din grupa terrier-ilor, este mult mai ascultator. Este mic si tenace si nu este tocmai recomandabil copiilor mici. Este foarte activ in interiorul caminului si are obiceiul de a sapa.

 

Ingrijire si sanatate
 

Blana sa naparleste moderat si trebuie atent ingrijita. Trebuie sa o pieptanati cat mai des, pentru a evita incalcirea ei. De asemenea, blana trebuie tunsa periodic, in special cea din jurul ochilor si al urechilor. Pentru a nu ataca pisicile, trebuie sa fie invatat cu prezenta lor inca de mic. S-au intalnit cazuri de cataracta, surzenie, diabet si osteopatie.

Imagine: sarniebill1

 

westie, west highlander white terrier, terrierDresaj
 

Micul Westie este usor de educat. Invata rapid si este foarte agil. Are momente in care se incapataneaza si este nevoie de fermitate, insa este ascultator.

 

Activitate
 

Este un animal de apartament excelent, foarte energic. Nu are nevoie de ore suplimentare de miscare, doar de plimbari usoare.

 

Imagine: a4gpa
 

Toate rasele de caini

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.