ghid pentru o viaţă împlinită

Newfoundland/Terra Nova

Newfoundland/Terra Nova

Cunoscut ca fiind un caine utilitar extrem de bland, cainele de Terra Nova este utilizat in salvarile din apa. Numele i se trage de la provincia Terra Nova, din Canada, de un provine.

Particularitati
Greutate: Masculi 60-70 kg
Femele: 45-55 kg
Intaltime: 60-70 cm
Speranta de viata: 10-13 ani

Imagine: gardnernewf 

 

Infatisare

Caine de talie mare, prezinta un trunchi masiv, cu spatele lat si pieptul bine dezvoltat. Foarte puternic, se misca usor si arcuit. Capul sau este, de asemenea, masiv, cu un maxilar scurt si patratos, iar ochii sunt rotunzi si de culoare inchisa. Isi poarta coada puternica si stufoasa intotdeauna in jos. Urechile relativ mici sunt si ele lasate. Blana este dubla, impermeabila, uleioasa si relativ lunga, iar ca si cromatica, aceasta poate fi fie neagra sau negru cu alb, fie, mai rar, maronie.

Imagine:  plain_jane53177

 

Personalitate

NewFoundland Terra NovaNewfoundland-ul impresioneaza prin puterea lui de lucru. Este foarte prietenos si devotat. Este un bun companion deoarece nu latra excesiv. Nu este agresiv, insa este considerat foarte curajos. Avand un temperament foarte echilibrat, se intelege bine cu copiii si cu alte animale de companie. Adora sa inoate si sa se joace.

 

Ingrijire si sanatate

Cainele de Terra Nova are nevoie de foarte mult spatiu, datorita taliei mari. Pentru a-si mentine blana neincurcata, trebuie periat zilnic, minimum 15 minute. Ii place sa isi petreaca vremea in natura si nu tolereaza caldurile extreme. Saliveaza mult si mananca hrana normala, insa in cantitati mari.

Este predispus la torsiune gastrica si la displazie de sold. De asemenea, mai poate fi supus hipertermiei, existand riscul de a nu putea sa isi stabilizeze temperatura corpului.

Imagine: vonlohmann

 

Newfoundland Terra NovaDresajul

In ceea ce priveste dresajul, nu veti intampina probleme, intrucat este foarte ascultator si dornic sa invete. Nu este foarte rapid, insa exceleaza ca si inotator. Bland si duios, este cunoscut ca invatand foarte rapid.

 

Activitate

Fiind foarte docil, este un bun animal de companie. Este foarte jucaus si necesita mult spatiu de desfasurare, ocmai datorita acestui fapt si a dimensiunilor sale.
 

Imagine: John of Austin

Toate rasele de caini

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.