ghid pentru o viaţă împlinită

Ciobanesc Alb Elvetian

Ciobanesc Alb Elvetian

Semanand extrem de mult cu Ciobanescul German, Ciobanescul Alb Elvetian este un animal de companie pe care il veti indragi cu siguranta. Contrastul dintre blana sa extraordinar de alba si ochii sai negri va va face sa va indragostiti pe loc de el.

Particularitati
Greutate: 35-40 kg
Inaltime: 60-65 cm
Speranta de viata: 12 ani

Imagine: Alexis Bea

 

Infatisare

Comparativ cu Ciobanescul German, acesta este mai mare, iar crupa mai lunga si aproape dreapta. Caine de talie medie, are spatele ferm si membrele puternice. Botul este lunguiet, ochii negri, iar urechile medii, ridicate. Parul sau este stufos si alb si se murdareste destul de greu.

 

Personalitate


Ciobanesc: Ciobanesc alb elvetianCiobanescul Alb este un caine foarte jucaus. Doreste, in mod constant, sa ii faca pe plac stapanului si este foarte ascultator si obedient. Este un caine temperamental, caruia ii place sa isi arate dragostea si fidelitatea fata de stapanii sai. Nu este agresiv si nu simte nevoia sa domine. Se adapteaza in orice mediu si este foarte prietenos atat cu cunoscutii, cat si cu strainii. Poate fi foarte sensibil si este cunoscut ca fiind deosebit de galagios.

 

Ingrijire si sanatate


Pentru a-i pastra blana frumoasa, aceasta trebuie periata zilnic. In ceea ce priveste exercitiile, efortul fizic se realizeaza normal, ca la mai toate rasele. Poate fi plimbat de doua ori pe zi, la ore regulate. Nu mananca mult, doua mese pe zi fiind suficiente.

Aceasta rasa este renumita pentru sanatatea sa, fiind una dintre putinele care prezinta cazuri rare de displazie, datorita cupei drepte pe care o are. Problemele pe care le poate intalni mai des sunt la ochi sau la dinti.

Imagine: .Bala

 

Dresaj


Gratie inteligentei sale, Ciobanescul Alb se educa deosebit de usor. Fiind un caine foarte ascultator, nu pune probleme in dresarea lui. Este docil si nu necesita metode dure de antrenament. Este mai putin bun pentru atac decat Ciobanescul German si foarte sociabil cu celelalte animale.

 

Activitate


Acest caine poate fi crescut atat la casa, cat si in apartament, insa este recomandabila o casa prevazuta cu curte. Latra foarte mult si este zgomotos. Este un caine vioi si, in cazul in care traieste in apartament, trebuie plimbat de minimum doua ori pe zi.

Imagine: cursedthing

 

Toate rasele de caini

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.