ghid pentru o viaţă împlinită

Bloodhound/Copoiul de Saint Hubert

Bloodhound/Copoiul de Saint Hubert

Rasa foarte veche, a fost adus in Anglia de catre legiunile romane. Face parte din marele grup al ogarilor, fiind cel mai mare si mai puternic dintre acestia. Este folosit pentru urmariri si, cu siguranta, rasa aceasta o veti intalni la foarte multe concursuri canine.

Particularitati
Inaltime: 62-68 cm
Greutate: 46-54 kg
Speranta la viata: 10-12 ani

 

 

BloodHound. rase de caini

Infatisare
 

Foarte buni in detectarea urmelor, prezinta un simt olfactiv extrem de dezvoltat, ceea ce ii ajuta sa descopere urmele de sange ale vanatului, de unde si denumirea de Bloodhound. Masivi, sunt niste caini greoi, dar care denota noblete. Corpul este foarte puternic si musculos, in timp ce spatele este larg. In ceea ce priveste capul, craniul este inalt si ascutit, cu pielea foarte ridata, cu ochii infundati sub arcade, fapt ce ii confera o privire usor trista. Urechile sunt lungi si lasate, depasind marginile maxilarului. Prezinta un par scurt si des, destul de aspru, mai putin in zona capului si pe urechi, unde este moale si matasos.

 

 

 

 

 

Personalitate
 

Rase de caini: ogari BloodHoundCopoiul de Saint Hubert se caracterizeaza prin inteligenta si seriozitate. Fiind un caine de talie mare, trebuie hranit in cantitati insemnate si cu valori nutritionale ridicate. Extraordinar de gentil, este un prieten bun al copiilor. Este cel mai domol si mai calm caine, fapt pentru care nu poate fi folosit ca si caine de paza. Temperamentul lui docil il face un caine de companie de neegalat. Este foarte tacut in casa si prietenos atat cu familia sa adoptiva, cat si cu cei pe care nu ii cunoaste. In momentul in care detecteaza un miros interesant, devine neascultator.

 

 

Ingrijire si sanatate
 

Rasa Bloodhound este predispusa, in general, la dilatatie si la torsiune gastrica, motiv pentru care copoiul trebuie hranit de 2-3 ori pe zi, in cantitati reduse si sa fie ferit de efort fizic dupa ce mananca. Din cauza urechilor lungi neaerisite si umede, are o dispozitie in dezvoltarea otitelor. De asemenea, prezinta probleme la ochi, care tind sa le curga.

 

 

Dresaj


Cel mai important aspect in educarea unui astfel de caine este perseverenta. Constient de expresivitatea sa, va profita de acest lucru pentru a obtine ce isi doreste, tocmai de aceea este indicata fermitatea. Foarte energic in afara casei, incapatanat si independent, trebuie invatat de mic sa fie ascultator. Este nevoie de multa rabdare si mult tact pentru a-l dresa. Atunci cand il scoateti afara, asigurati-va ca i-ati atasat lesa.

  

Activitate
 

Fiind extraordinar de calm, copoiul de Saint Hubert poate fi crescut si in apartament. In cazul in care il cresteti la casa, aveti in vedere sa fie bine imprejmuita curtea. In casa este foarte linistit, insa, odata iesit in aer liber, simte nevoia sa se manifeste. Nu este recomandat ca si caine de paza si are nevoie de exercitii fizice zilnice.

 

Imagini: Meagan

Toate rasele de caini

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.