ghid pentru o viaţă împlinită

Chow Chow

Chow Chow

Cu siguranta, rasa Chow Chow este una dintre cele mai impresionante. Inregistrat in China, acesta este un caine care nu trece neremarcat, atat datorita aspectului sau pufos, cat si a limbii albastre-negre. Cu o istorie impresionanta, Chow Chow este una dintre cele mai vechi rase de caini recunoscute la nivel international.

Particularitati
Greutate: Masculi 25-32 kg
Femele 20-27 kg
Inaltime: Masculi 48-56 cm
Femele 46-51 cm
Speranta de viata: 9-12 ani

Imagine: Elena Torre

 

Infatisare


Chow Chow este un caine atipic, din mai multe puncte de vedere, infatisarea sa asemenea unui leu fiind un exemplu. Blana sa deasa poate fi aspra sau neteda, in vreme ce, in jurul gatului, se subtiaza, conferindu-i un aspect de guler sau coama. Cat despre culoarea acesteia, poate fi rosiatica, neagra, cafenie, de culoarea scortisoarei, gri si, foarte rar, alba.

O alta particularitate ar fi aceea ca se diferentiaza de ceilalti caini prin faptul ca labele membrelor din spate sunt puternice, musculoase si asemanatoare celor ale pisicilor, iar constitutia sa este una robusta, fiind de talie medie. Un alt aspect remarcabil, privitor la acesti caini este faptul ca buzele capata culoarea limbii. Craniul este lat, botul scurt, in timp ce pliurile faciale il fac sa para mereu incruntat. Urechile acestor caini sunt mici, usor rotunjite, purtate drept, iar ochii migdalati. Coada este stufoasa, evidentiindu-i frumusetea sa aparte.

 Imagine: Hey Paul

 

Personalitate
 

Rase de caini: Chow ChowIn ceea ce priveste temperamentul lor, sunt foarte loiali stapanilor si foarte rezervati in fata strainilor, putand parea mai putin prietenosi. Sunt independent si incapatanati si nu cauta sa-si impresioneze stapanii. Isi va apara negresit familia si casa, luptand aprig pentru acestea. Chiar daca nu sunt extrem de afectuosi si dau dovada de indiferenta fata de persoanele necunoscute, Chow Chow se ataseaza foarte mult si sunt foarte devotati. Aceasta rasa se remarca prin incapatanare si un temperament aparte.

Imagine: Audrey Sel

 

Ingrijire si sanatate
 

Rase de caini: Chow ChowChow Chow trebuie sa fie periat de cel putin doua ori pe saptamana, lucru esential pentru pastrarea curata si sanatoasa a blanii. Datorita blanii extrem de deasa, in general, nu este afectat de purici si alti paraziti externi. Blanita puilor trebuie pieptanata cu insistenta, in special cand cea de adult incepe sa apara.
 

Unghiile nu trebuie sa fie neglijate. Taiati-le folosind foarfece ghilotina, in special in cazul in care nu se tocesc in mod natural. Aceasta operatie se realizeaza mai ales pentru pui.
 

Problemele de sanatate cel mai des intalnite sunt displazia de sold si iritarea ochilor, insa cele ale ochilor pot fi corectate prin operatie.

Imagine: Hey Paul

 

Dresaj


Rase de caini: Chow ChowUneori, cainii Chow Chow nu accepta sa stea in lesa sau sa li se puna botnita, simtindu-se inchisi. Se pot intampina probleme in dresarea acestora, dar se pot antrena cu succes pentru a fi caini de paza. Educati inca de mici si obisnuiti sa socializeze, problemele temperamentale se pot rezolva.

 

Activitate
 

Chow Chow poate fi crescut in apartament, cu conditia de a fi plimbat zilnic. Nu este foarte activ, insa trebuie sa aiba cat mai multa libertate. De retinut este faptul ca nu suporta foarte bine caldura.
 

Toate rasele de caini

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.