ghid pentru o viaţă împlinită

Husky pitic (Klee Kai de Alaska)

Husky pitic (Klee Kai de Alaska)

Klee Kai de Alaska este o rasa relativ noua obtinuta in anii '70 prin diverse incrucisari ale Husky-ul siberian si al celui de Alaska cu rasa American Eskimo. Primul Husky Pitic s-a nascut la ferma Lindei Spurlin, iar scopul crearii acestei rase a fost acela de a da nastere unui animal de companie deosebit. Husky pitic este un caine tenace, curios, foarte puternic si activ in ciuda marimii sale. Frumos si mandru, Husky pitic este si un vanator viclean. In prezent, exista in lume aproximativ 500 de astfel de specimene, insa din ce in ce mai multe persoane isi doresc sa intre in posesia acestui caine superb.

Particularitati:

Dimensiuni: toy, miniatura, standard.
Inaltime: Toy: max. 33 cm; Miniatura: max. 38 cm; Standard: max. 43 cm.
Greutate: Toy: sub 4,3 kg; Miniatura: 7 kg; Standard: 10 kg.
Speranta de viata: aproximativ 14 ani

Infatisare:

Klee Kai de Alaska este o versiune mai micuta a cainelui Husky de Alaska, avand in acelasi timp numeroase trasaturi fizice specifice Husky-ului siberian. Este un animal iute, cu un trup prelung, urechi triunghiulare, semne simetrice, picioare scurte, dar puternice si sprintene. Are o blana deasa, dreapta si frumoasa care poate avea orice culoare. Naparlaste masiv o data sau de doua ori pe an.

Personalitate:

Naparleste, latra si este destul de energic, ceea ce nu-l face animalul de companie potrivit pentru oricine. Fara antrenamentul si miscarea zilnica, poate deveni iritabil, nervos si de necontrolat. Cu toate acestea, intr-un camin adecvat temperamentului sau, Klee Kai poate deveni un animal de companie minunat. Este prietenos, chiar daca uneori rezervat fata de straini. In general, socializeaza bine atat cu oamenii, cat si cu alti caini. Docil si afectuos, are nevoie de un stapan calm, dar ferm, increzator si dinamic. Este de o inteligenta exceptionala si se adapteaza de minune unui climat racoros si unei clime cu ierni lungi. Vara, are nevoie de multa apa, umbra si racoare.

Imagine: Justchaos


Ingrijire si sanatate:

Ca si celelalte rase din care se trage, intampina putine probleme de sanatate. In general, este un animal rezistent la boli, imbolnavindu-se greu. Este de asemenea o rasa foarte curata care nu miroase precum ceilalti caini. Husky pitic este predispus la cataracte, glaucom, distrofie corneala, alergii si cancer la animalele mai in varsta. Poate mosteni de la parintii sai epilepsie. Acest tip de Husky naparleste mult asa ca blana sa trebuie pieptanata si periata regulat, la interval de o saptamana. Trebuie tuns pe suprafata picioarelor.

Dresaj:

Chiar daca il antrenezi bine, nu te astepta sa nu fugareasca pisicile, hamsterii, veveritele, etc sau orice animale mici aflate in interior si exterior. Gratie inteligentei sale si temperamentului sau energic, in general reactioneaza bine la toate antrenamentele.

Activitate:

Chiar daca este mai mic decat Husky siberian, Husky pitic are aceeasi dorinta de a alerga, de a fi liber si de a se afla in spatii deschise. Ar trebui sa fie antrenat in exercitii si miscare in mod regulat. Plimbarile lungi zilnice sunt obligatorii. Ii place sa alerge si sa sape. Datorita marimii sale, poate sa traiasca bine si intr-un apartament, insa locul ideal pentru el este o casa spatioasa, neaparat si cu curte. Chiar daca aceasta rasa este destul de rara, inainte de a achizitiona unul, informeaza-te bine si vezi daca acest caine se poate adapta stilului si ritmului tau de viata.

Toate rasele de caini

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.