ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 
vieru_cezar_iasi
Va invit pe doua bloguri foarte interesante:http://www.cezar-iasi.blogspot.com/Blogul contine: inregistrari video cu miracole; videoclipuri; filme documentare; legaturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele contin si posturi TV on-lin
Ultima vizita: 2016-04-16

Intră în contul tău

Am uitat parola / Nu am cont
sau

vieru_cezar_iasi

Date personale:

Sex: masculin

 

Descriere personala:

Notificarile lui vieru_cezar_iasi:


» vezi toate notificarile
 
Blog (1 post)

16 Decembrie 2009, 15:22

V invit pe dou bloguri foarte interesante

V invit pe dou bloguri foarte interesante:   Primul blog: http://www.cezar-iasi.blogspot.com/ Blogul contine: inregistrari video cu miracole; videoclipuri; filme documentare; legaturi cu numeroase site-uri foarte...

Citeste mai departe »
 
Citat favorit
necompletat
Carti favorite
necompletat
Filme favorite
necompletat
Trei dorinte
necompletat
Unde ar vrea sa locuiasca
necompletat
Ultimele intrebari postate
Nu a postat nici o intrebare
Ultimele raspunsuri postate
Nu a postat nici un raspuns
Comentarii pe forum

Data Topic Comentariu
14 Sep 2015, 11:43 va rog ajutati-ma!!! Văd în comentariile precedente că, în loc s-o ajute sau s-o îndrume spre a găsi ajutor, unii o întreabă de ce a făcut 3 copii dacă este într-o situaţie dificilă. Cei care pun astfel de întrebări uită sau nu înţeleg că Dumnezeu este creatorul şi stăpânul vieţii, iar viaţa vine de la Dumnezeu şi trebuie primită, pentru că este darul său. Părinţii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieţii, nu sunt proprietari ai vieţii. Dacă are încredere în El, Dumnezeu o ajută şi îi deschide căi prin care va găsi posibilităţi de rezolvare a problemelor şi de creştere a copiilor. Cei credincioşi nu se tem de viitor, ci se încred în Dumnezeu, pentru că Dumnezeu îi va ajuta. În general cei fără credinţă se îngrijorează. De atâtea ori Domnul Cristos le spunea contemporanilor : “ Nu te teme!” sau “ Nu vă temeţi ! ” sau “Dacă Dumnezeu îmbracă atât de frumos iarba câmpului, care astăzi este, iar mâine va fi aruncată în foc, nu va face oare cu mult mai mult pentru voi? Oameni cu puţină credinţă! Nu vă faceţi atâta grijă spunând: «Ce vom mânca?» sau «Ce vom bea?» sau «Cu ce ne vom îmbrăca?» Toate acestea le caută păgânii; Tatăl vostru ceresc ştie că aveţi nevoie de ele. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea lui, iar celelalte vi se vor da pe deasupra. Nu vă faceţi atâta grijă pentru ziua de mâine; ziua de mâine îşi va purta singură de grijă. Fiecărei zile îi ajunge necazul ei” (Mt 6, 30 – 34)

IATĂ SITE - URI, NUMERE DE TELEFON ŞI ADRESE UTILE ALE UNOR ASOCIAŢII DIN ROMÂNIA, CARE OFERĂ SPRIJIN FEMEILOR ÎNSĂRCINATE:

1) LISTA PRINCIPALELOR CENTRE DIN ROMÂNIA CARE OFERĂ CONSILIERE, AJUTOR ŞI ADĂPOST PENTRU FEMEI INSĂRCINATE ŞI PENTRU VICTIME ALE VIOLENŢEI ÎN FAMILIE

http://provitabucuresti.ro/resurse/centre-consiliere-avort-criza-de-sarcina-adaposturi-victime-violenta-familie

2) PREOTUL TĂNASE NICOLAE A ÎNFIINŢAT ASOCIAŢIA PRO VITA PENTRU NĂSCUŢI ŞI NENĂSCUŢI ŞI A CONSTRUIT MAI MULTE AŞEZĂMINTE UNDE PRIMEŞTE COPII SPRE CREŞTERE, în satele Valea Plopului şi Valea Screzii, comuna Poseşti, judeţul Prahova. Părintele Tănase are în îngrijire peste 300 de copii. În creşterea şi îngrijirea lor, părintele Tănase este ajutat şi de oamenii din sat.
Adresa Asociaţiei : Asociatia Pro Vita pentru nascuti si nenascuti, Str. N. Iorga nr. 72
Vălenii de Munte Jud. Prahova

Adresa Taberei:
Asociatia Pro Vita, Sat Valea Screzii, com. Posesti, jud Prahova, Romania

Telefoane:
0746 014605
0744 376544
0741 989024
0745 223663
0745 068000

Adrese de e-mail :
asociatiaprovita@gmail.com
preotnicolaetanase@gmail.com

Site-ul asociaţiei :
http://www.asociatiaprovita.org/

Toate serviciile Asociaţiei Pro Vita sunt gratuite. Părintele Tănase primeşte, de asemenea, şi copii ai străzii. În creşterea copiilor este ajutat şi de oamenii din sat. Multe femei care au renunţat la avort şi au născut copiii, i-au încredinţat părintelui Tănase Nicolae pentru un timp sau definitiv.

3) ASOCIAŢIA PRO VITA DIN IAŞI :

http://www.provitaiasi.ro

Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, etaj 3, Iași, Romania

Telefoane:
0743.575.765
0746.936.969

e-mail:
departamentprovita@gmail.com

http://www.provitaiasi.ro/contacte/

Serviciile oferite de Asociaţia Pro Vita Iaşi sunt aproximativ aceleaşi de mai jos (prezentate la Asociaţia Primul Pas) şi sunt tot gratuite.

De Asociaţia Pro Vita aparţine şi CENTRUL PRAESIDIO PENTRU FEMEILE ÎNSĂRCINATE AFLATE ÎN DIFICULTATE
Centrul PRAESIDIO are ca principal obiectiv identificarea oportunităților de sprijin concret pentru femeile însărcinate aflate în dificultate, astfel încât avortul să nu mai fie privit ca o soluție:

http://www.provitaiasi.ro/centrul-praesidio/

Reţeaua Pro Vita
Reţeaua Pro Vita a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei este alcătuită din 13 birouri Pro Vita, câte unul în fiecare Protopopiat din Arhiepiscopiei Iașilor:
http://www.provitaiasi.ro/reteaua-pro-vita/

4) PREOTUL DAN DAMASCHIN DIN IAŞI OFERĂ FEMEILOR ÎNSĂRCINATE AFLATE ÎN SITUAŢII DIFICILE AJUTOR MATERIAL ŞI CONSILIERE SPIRITUALĂ. PĂRINTELE DAMASCHIN VĂ RĂSPUNDE LA NR. DE TEL. 0744 798 610 SAU LA URMĂTOAREA ADRESĂ DE E-MAIL:
pr.dandamaschin@yahoo.com

Părintele Damaschin conduce Asociaţia Glasul Vieţii

5) ASOCIAŢIA PRO VITA BUCUREŞTI
http://www.provitabucuresti.ro/
telefon: 0728.673.673
fax: 031/815.27.80

e-mail:
provitabucuresti@yahoo.com

Alte contacte:
Consilier, psihoterapeut - Roxana Puiu :
0744 982 925
roxana@asociatiaprovita.ro

Consilier juridic :
lex@asociatiaprovita.ro

Avocat - Marian Macovei :
lex@asociatiaprovita.ro

6) Asociaţia Primul Pas din Iaşi :

Site - ul Asociaţiei Primul Pas din Iaşi
http://www.primulpas.org/

Asociaţia “Primul Pas” se găseşte la următoarea adresă: Iaşi, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, parter, ap.2, cod poştal 700401 (pe strada care face legătura dintre Bucşinescu şi staţia Pădurii, în spatele maternităţii Elena Doamna - pe site găsiţi şi locaţia pe hartă)
telefon 0232/277.901

e-mail:
contact@primulpas.org

Serviciile asociaţiei sunt oferite de către specialişti în domeniu: asistenţi sociali, medici, psihologi.

Asociaţia „Primul Pas” oferă gratuit următoarele servicii:
- Teste de sarcină;
- Trimiteri pentru consultaţii ginecologice şi ecografii gratuite;
- Consiliere direct sau prin e-mail;
- Informare cu privire la implicaţiile şi alternativele unui avort;
- Oferire de ajutor material de urgenţă, atât înainte, cât şi după naştere;
- Găzduire;
- Grup de suport pentru mămici;
- Informare despre alte servicii de îngrijire.

Iată unele dintre soluţiile alternative la avort oferite de asociaţiile pentru viaţă:

a) Ajutor material atât înainte, cât şi după naştere;

b)Centre maternale unde sunt primite femeile, tinerele şi adolescentele însărcinate. Ele pot ramâne în aceste centre maternale cu masa şi cazarea gratuite, până la un anumit timp după naştere, iar apoi sunt ajutate material pentru a-şi putea creşte mai uşor copilul;

c)Asistenţă maternală gratuită a copilului (încredinţarea lui pentru un timp unei familii care vrea să ia un copil în îngrijire). Aceasta înseamnă că mama reală are dreptul legal să-şi ia copilul înapoi oricând doreşte acest lucru (când se simte în stare să-l crească)

d) Încredinţarea copilului spre adopţie unor familii care nu pot avea copii sau care au, dar vor să şi adopte. Decât să-l ucidă prin avort, este clar că e preferabil ca mama să-l nască pe copil şi să-l aşeze în braţele unor părinţi adoptivi, care îl vor îngriji cu dragoste. Adopţiile, după cum se ştie, se fac pe cale legală. Mama poate să-şi viziteze copilul oricând, dacă doreşte. În fiecare an, peste 50.000 de femei din America fac aceată alegere. Iată ce spunea o femeie: „Datorită faptului că nu am putut să-i ofer minimul necesar, cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată a fost să-i găsesc fiicei mele o familie adoptivă care să o iubească şi să o crească. În prezent îşi iubeşte familia adoptivă şi mă iubeşte şi pe mine. Fără să renunţ la ea, i-am oferit mult mai mult.”

e) Şi alte soluţii.

7) Fundaţia Solidaritate şi Speranţă Iaşi - Centrul Sfinţii Ioachim şi Ana, Iaşi
Serviciile sunt aproximativ aceleaşi de mai sus (prezentate la Asociaţia Primul Pas) şi sunt tot gratuite. Fundaţia Solidaritate şi Speranţă se găseşte la următoarea adresă: Iaşi, str. Costache Negri nr. 48, cod poştal 700071, (în clădirea Diaconia - Servicii sociale ale Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care se află în curtea dintre Liceul Vasile Alecsandri şi Biserica Sfântul Sava) telefon: 0746 502 708
e-mail:
sava_tincuta@yahoo.com

În afară de serviciile de ajutor social oferite de Centrul Sfinţii Ioachim şi Ana şi de părintele Dan Damaschin, Fundaţia Solidaritate şi Speranţă oferă şi alte servicii gratuite, printre care consiliere şi terapie pentru orice formă de dependenţă (de alcool, tutun, droguri, etc.) telefon 0232 / 220.548; 0232 / 271.228 sau 0332 / 805.750 site :
http://www.fundatia.mmb.ro/

8) Centrul de formare şi consiliere « Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil » - Iaşi CONDUS DE MAICI CU PREGĂTIRE ŞI EXPERIENŢĂ PSIHOLOGICĂ (MAICA SOFRONIA ŞI MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE ŞI LA EMISIUNI TV)
Site-ul Centrului “Sfinţii Arhanghel Mihail şi Gavriil”:
http://www.sfintiiarhangheli.ro/

http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/75

Email:
sfarhangheli@gmail.com

http://www.sfintiiarhangheli.ro/contact

Adresa: Strada Talpalari nr 12, Iasi, cod 700 127, Iasi

Telefoane:
0751.214.017
0232.215.157

9) SITE-UL http://www.avort.ro/consiliere.php
CONŢINE POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA UNOR MAICI CU PREGĂTIRE ŞI EXPERIENŢĂ PSIHOLOGICĂ (MAICA SOFRONIA ŞI MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE ŞI LA EMISIUNI TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE ŞI CONSILIERE "SFINŢII ARHANGHELI MIHAIL ŞI GAVRIIL"
SITE-UL CONŢINE ŞI ARTICOLE, DOCUMENTARE, MĂRTURII ŞI SFATURI PENTRU VIAŢĂ:
http://www.avort.ro/

10) Site-ul Asociaţiei Darul Vieţii
http://www.darulvietii.ro/

11) Site-ul Asociaţiei FAMILIA ŞI VIAŢA, centru de consiliere pentru familie şi viaţă:
http://www.familiasiviata.ro/


BLOGURI ŞI SITE-URI DE INFORMARE:

1) Blogul Dreptul la viaţă care poate fi accesat pe linkul următor:

www.augustincezar.blogspot.ro/
Blogul conţine: Argumente şi dovezi că omul este om din momentul concepţiei. Adrese, numere de telefon şi site-uri ale unor asociaţii care oferă sprijin material, consiliere şi soluţii alternative pentru a NU face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecinţe fizice şi emoţionale ale avortului. Mărturii ale unor medici care au renunţat să facă avorturi. Filme documentare. Legături cu site-uri asemănătoare. Legea prin care se acordă indemnizaţie atât pentru mamele salariate (sau, după caz, pentru taţii salariaţi), cât şi pentru mamele eleve şi studente, inclusiv la master şi doctorat. Vă recomand să studiaţi blogul şi să-l trimiteţi mai departe, ca să folosească şi altora.

2) SITE CARE CONŢINE MĂRTURII PUBLICE ALE FEMEILOR
http://www.avort.ro/marturii.php

3) SITE-UL ADEVARUL DESPRE AVORT
http://www.adevaruldespreavort.ro/

http://www.adevaruldespreavort.ro/marturii-femei-care-nu-au-avortat

http://www.adevaruldespreavort.ro/marturii-femei-care-au-avortat

4) Site foarte interesant Avortul şi contracepţia
http://avortulsicontraceptia.ro/

5) SITE-UL
http://www.vreausaaflu.ro
CE CONŢINE ÎNREGISTRĂRI VIDEO ŞI DOCUMENTARE FOARTE INTERESANTE PENTRU VIAŢĂ
http://www.vreausaaflu.ro/camp/?page_id=11


Oricât de dificilă ar fi situaţia, să nu faci avort. Apelează la Asociaţiile de mai sus şi vei beneficia de diferite forme de ajutor material pentru tine şi pentru copii, precum şi de găzduire sau de posibilitatea de a da copilul în asistenţă maternală sau spre adopţie. Multe femei în situaţii asemănătoare au născut copiii şi nu le-a părut rău niciodată, dimpotrivă, cele care au făcut avort au regretat mult. Copilul este darul lui Dumnezeu, iar El te va ajuta să-l creşti. Avortul este crimă şi nu se justifică pentru niciun motiv. Recentele progrese ale ştiinţelor biologice (genetica, embriologia) au dovedit cu certitudine că omul este om din momentul concepţiei, deci avortul este crimă în orice stadiu s-ar face. Avortul este uciderea unui copil fără apărare. Din momentul concepţiei omul este om trupeşte şi sufleteşte.
Trupeşte, din momentul concepţiei, adică de la fecundaţie, ovulul fecundat (zigotul) are un cod genetic uman şi propriu, diferit de codul genetic al mamei şi de codul genetic al tatălui, deci chiar din momentul concepţiei este persoană umană unică şi distinctă. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltării umane şi conţine toate trăsăturile trupului omenesc: sexul copilului, culoarea părului şi a ochilor, înălţimea, nuanţa tenului, forma feţei, forma nasului, chiar şi numărul firelor de păr. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepţiei.
Iar sufleteşte, Dumnezeu creează şi dă sufletul omului tot în acel moment al concepţiei. Viaţa umană este sacră şi inviolabilă. Dumnezeu spune clar într-o poruncă: SĂ NU UCIZI !

Dumnezeu este creatorul şi stăpânul vieţii. Viaţa vine de la Dumnezeu şi trebuie primită, pentru că este darul său. Părinţii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieţii, nu sunt proprietari ai vieţii.

„Omul este om din momentul concepţiei. Fiinţa omenească este de atunci desăvârşită şi unică.” (Dr. Jérôme Lejeune, genetician)
„Cea din urmă dovadă că un popor a ajuns la cel mai de jos nivel de decădere morală, va fi că avortul se va considera ceva tolerat social şi obişnuit.” (Juristul Rafael Ballestrini)

Iată şi un articol care conţine o mărturie foarte interesantă despre o femeie care a trecut prin situaţii foarte grele şi nu a avortat:
MĂRTURIE DESPRE VIAŢĂ DATĂ CHIAR DE COPILUL SALVAT DE LA AVORT, CARE ACUM E PREOT - Chiar dacă au fost trei sarcini cu complicaţii, ea a refuzat să avorteze. Viol, părăsire, cancer. Descoperiţi curajul unei femei care, împotriva multor încercări şi greutăţi, de fiecare dată a ales viaţa. Articolul poate fi citit accesând linkul următor:

www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20150234
Citeste tot subiectul
12 Sep 2015, 11:50 Sunt insarcinata si sotul meu vrea sa divorteze Comportamentul soţului tău lasă de dorit, se lasă orbit de plăceri de moment, dar aceste plăceri de moment îi vor aduce amărăciune şi va regreta mai târziu dacă divorţează. Iubirea adevărată presupune sacrificii şi învingerea egoismului, nimic bun nu se construieşte fără sacrificii. Este bine să-i spui aceste lucruri.

Oricum ar fi situaţia, să nu faci avort, ca să nu regreţi şi tu. Multe femei în situaţii asemănătoare au păstrat copiii şi nu le-a părut rău niciodată, dimpotrivă, cele care au făcut avort au regretat mult. Copilul este darul lui Dumnezeu, iar El te va ajuta să-l creşti. Avortul este crimă şi nu se justifică pentru niciun motiv. Recentele progrese ale ştiinţelor biologice (genetica, embriologia) au dovedit cu certitudine că omul este om din momentul concepţiei, deci avortul este crimă în orice stadiu s-ar face. Avortul este uciderea unui copil fără apărare. Din momentul concepţiei omul este om trupeşte şi sufleteşte.
Trupeşte, din momentul concepţiei, adică de la fecundaţie, ovulul fecundat (zigotul) are un cod genetic uman şi propriu, diferit de codul genetic al mamei şi de codul genetic al tatălui, deci chiar din momentul concepţiei este persoană umană unică şi distinctă. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltării umane şi conţine toate trăsăturile trupului omenesc: sexul copilului, culoarea părului şi a ochilor, înălţimea, nuanţa tenului, forma feţei, forma nasului, chiar şi numărul firelor de păr. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepţiei.
Iar sufleteşte, Dumnezeu creează şi dă sufletul omului tot în acel moment al concepţiei. Viaţa umană este sacră şi inviolabilă. Dumnezeu spune clar într-o poruncă: SĂ NU UCIZI !

Dumnezeu este creatorul şi stăpânul vieţii. Viaţa vine de la Dumnezeu şi trebuie primită, pentru că este darul său. Părinţii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieţii, nu sunt proprietari ai vieţii.

„Omul este om din momentul concepţiei. Fiinţa omenească este de atunci desăvârşită şi unică.” (Dr. Jérôme Lejeune, genetician)
„Cea din urmă dovadă că un popor a ajuns la cel mai de jos nivel de decădere morală, va fi că avortul se va considera ceva tolerat social şi obişnuit.” (Juristul Rafael Ballestrini)

Iată şi un articol care conţine o mărturie foarte interesantă despre o femeie care a trecut prin situaţii foarte grele şi nu a avortat:
MĂRTURIE DESPRE VIAŢĂ DATĂ CHIAR DE COPILUL SALVAT DE LA AVORT, CARE ACUM E PREOT - Chiar dacă au fost trei sarcini cu complicaţii, ea a refuzat să avorteze. Viol, părăsire, cancer. Descoperiţi curajul unei femei care, împotriva multor încercări şi greutăţi, de fiecare dată a ales viaţa. Articolul poate fi citit accesând linkul următor:
www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20150234

Recomand şi blogul Dreptul la viaţă care poate fi accesat pe linkul următor:

www.augustincezar.blogspot.ro/
Blogul conţine: Argumente şi dovezi că omul este om din momentul concepţiei. Adrese, numere de telefon şi site-uri ale unor asociaţii care oferă sprijin material, consiliere şi soluţii alternative pentru a NU face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecinţe fizice şi emoţionale ale avortului. Mărturii ale unor medici care au renunţat să facă avorturi. Filme documentare. Legături cu site-uri asemănătoare. Legea prin care se acordă indemnizaţie atât pentru mamele salariate (sau, după caz, pentru taţii salariaţi), cât şi pentru mamele eleve şi studente, inclusiv la master şi doctorat. Vă recomand să studiaţi blogul şi să-l trimiteţi mai departe, ca să folosească şi altora.
Citeste tot subiectul
17 Feb 2015, 10:27 traditii ,relatie ,sarcina surpriza .. @garbo_167: De unde până unde tragi tu concluzia că dacă scriu pe forumuri nu lucrez? Lucrez, dar timpul liber mi-l gestionez cum cred eu de cuviinţă! Scriu pe forumuri de ani de zile şi fac asta pentru a ajuta oamenii!

În al doilea rând, nu e vorba de baliverne. După cum ţi-am spus mai sus, insulta e declaraţia înfrângerii. Pentru că nu ai argumente, vii cu insulte. În loc să vii cu insulte, mai bine ai intra pe linkurile recomandate şi te-ai informa în acest domeniu. Sunt adevăruri obiective şi incontestabile, descoperiri ale ştiinţei care arată clar că viaţa umană începe în momentul concepţiei!
Citeste tot subiectul
16 Feb 2015, 13:46 traditii ,relatie ,sarcina surpriza .. @garbo_167: În primul rând, nu e vorba de habotnicie în postarea mea. Iar insulta este declaraţia înfrângerii. În loc să vii cu insulte, mai bine ai intra pe linkurile recomandate şi te-ai informa în acest domeniu. Sunt adevăruri obiective şi incontestabile, de descoperiri ale ştiinţei care arată clar că viaţa umană începe în momentul concepţiei!

În al doilea rând, am licenţa în bioetică şi doctoratul cu tema despre armonia dintre ştiinţă şi religie; nu o spun ca laudă, ci ca să-ţi dai seama că sunt foarte bine pregătit în acest domeniu şi am studiat aceste lucruri în mod temeinic. Am şi publicaţii şi conferinţe susţinute în domeniu.

În al treilea rând, mesajul meu nu-ţi era adresat dumitale, ci persoanei care a cerut sfatul.
Citeste tot subiectul
16 Feb 2015, 11:56 traditii ,relatie ,sarcina surpriza .. Oricum ar fi situaţia, să nu faci avort, pentru că avortul este crimă şi nu se justifică pentru niciun motiv! Recentele progrese ale ştiinţelor biologice (genetica, embriologia) au dovedit cu certitudine că omul este om din momentul concepţiei, deci avortul este crimă în orice stadiu s-ar face. Avortul este uciderea unui copil fără apărare. Din momentul concepţiei omul este om trupeşte şi sufleteşte.
Trupeşte, din momentul concepţiei, adică de la fecundaţie, ovulul fecundat (zigotul) are un cod genetic uman şi propriu, diferit de codul genetic al mamei şi de codul genetic al tatălui, deci chiar din momentul concepţiei este persoană umană unică şi distinctă. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltării umane şi conţine toate trăsăturile trupului omenesc: sexul copilului, culoarea părului şi a ochilor, înălţimea, nuanţa tenului, forma feţei, forma nasului, chiar şi numărul firelor de păr. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepţiei.
Iar sufleteşte, Dumnezeu creează şi dă sufletul omului tot în acel moment al concepţiei. Viaţa umană este sacră şi inviolabilă. Dumnezeu spune clar într-o poruncă: SĂ NU UCIZI !

Dumnezeu este creatorul şi stăpânul vieţii. Viaţa vine de la Dumnezeu şi trebuie primită, pentru că este darul său. Părinţii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieţii, nu sunt proprietari ai vieţii!
„Omul este om din momentul concepţiei. Fiinţa omenească este de atunci desăvârşită şi unică.” (Dr. Jérôme Lejeune, genetician)
„Cea din urmă dovadă că un popor a ajuns la cel mai de jos nivel de decădere morală, va fi că avortul se va considera ceva tolerat social şi obişnuit” (Juristul Rafael Ballestrini)

Iată şi un articol care conţine o mărturie foarte interesantă despre viaţă:
MĂRTURIE DESPRE VIAŢĂ DATĂ CHIAR DE COPILUL SALVAT DE LA AVORT, CARE ACUM E PREOT - Chiar dacă au fost trei sarcini cu complicaţii, ea a refuzat să avorteze. Viol, părăsire, cancer. Descoperiţi curajul unei femei care, împotriva multor încercări şi greutăţi, de fiecare dată a ales viaţa. Articolul poate fi citit accesând linkul următor:
http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20150234

Recomand şi blogul Dreptul la viaţă:

http://www.augustincezar.blogspot.ro/
Blogul conţine: Argumente şi dovezi că omul este om din momentul concepţiei. Adrese, nr. de telefon şi site-uri ale unor asociaţii care oferă sprijin material, consiliere şi soluţii alternative pentru a NU face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecinţe fizice şi emoţionale ale avortului. Mărturii ale unor medici care au renunţat să facă avorturi. Filme documentare. Legături cu site-uri asemănătoare. Legea prin care se acordă indemnizaţie atât pentru mamele salariate (sau, după caz, pentru taţii salariaţi), cât şi pentru mamele eleve şi studente, inclusiv la master şi doctorat. Vă recomand să studiaţi blogul şi să-l trimiteţi mai departe, ca să folosească şi altora.
Citeste tot subiectul

--