ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Boutique Wedding magazin cu invitatii de nunta

« Inapoi la blog | Toate blogurile | Toate posturile din 27 Februarie 2014 | Trimite prin Y!M

Blogurile Garbo

Tipuri de cazi de baie in...
la 3 Aprilie 2019, 18:28
Concediul meu de vara
pianina la 2 August 2018, 17:58
Cum sa alegi un fotograf...
garbo_492045 la 31 Iulie 2018, 17:03
Ceai de slabit si...
EleonorRosu la 9 Mai 2018, 18:34
Multe restaurante italiene...
garbo_487470 la 12 Aprilie 2018, 14:44
Ai nevoie de un spatiu...
garbo_405905 la 12 Aprilie 2018, 13:19
Why Choose Cotton Bedding?
garbo_487057 la 6 Aprilie 2018, 13:28
Primavara
Ecoul la 3 Aprilie 2018, 22:11
parfumurile, obsesia...
c_mikka la 17 Martie 2018, 11:55

Boutique Wedding magazin cu invitatii de nunta

De la penita si hartie absorbanta, pana la placute de cupru si posta electronica, invitatiile de nunta cunosc o evolutie impresionanta.
Exista, asadar, o multime de idei si modele din care te poti inspira pentru propriile invitatii de nunta, dar precis nu te-ai gandit sa anunti prietenii in ziar.

Iata o scurta istorie a invitatiilor de nunta din cele mai vechi timpuri si cum au evoluat ele pana astazi.

Inainte sa apara hartia si internetul, viitorii miri apelau la curieri pentu a chema invitatii la nunta, obicei intalnit si in traditia noastra. Asa se face ca, prin secolul 12, cel responsabili sa transmita stirile in pietele importante, un fel de crainic public, dadea de veste si nuntile care urmau sa aiba loc in oras.
Invitatia scrisa, arta caligrafica
 
invitatii nunta boutique wedding

Primele invitatii de nunta apar in anii 1300 in Europa fiind scrise de calugari. Acestia aveau sa fie si primii care vor face din scrierea invitatiilor o indeletnicire banoasa, calugarii fiind unele dintre putinele persoane care stiau sa scrie si sa citeasca.

Astfel, nobilii instariti care isi casatoreau fiicele plateau sume fabuloase pentru invitatiile scrise caligrafic cu penita si cerneala. Acestea erau trimise apoi prin intermediul curierilor calare.
Invitatii gravate in cupru
 
Mai tarziu, in anii 1600, oamenii au revolutionat una dintre cele mai deosebite invitatii de nunta. Realizate manual pe placute de cupru, cu o caligrafie de nereprodus, gravarea invitatiilor era un efort fabulos, mai ales in cazul ceremoniilor cu multi oaspeti. La Boutiquewedding vei gasi invitatii pentru nunta deosebite si ieftine pentru o petrecere reusita.
Ziar sau pe scoarta de mesteacan
 
Dupa hartie speciala si metal, mirii s-au gandit ca pot inventa si altfel de invitatii. Ce ai spune daca ai afla citind ziarul ca prietenii tai te cheama la nunta?
Ei bine, secolul 18, viitorii miri publicau in cotidianul local unde si cand urmeaza sa aiba loc nunta, pentru a scuti efort si bani pe invitatiile de nunta, iar in Tara Galilor, acestea erau trimise sub forma de scrisori.

Metoda indienilor se distinge de toate celelalte la un loc, fiind de departe cea mai originala invitatie. Pentru a prevesti nunta, acestia trimiteau semnale de fum impreuna cu o mica inscriptie pe scoarta de mesteacan.

Cele mai rafinate accesorii apar insa in secolul 19, odata cu hartia de calitate si dezvoltarea tehnologica, moment din care acestea devin si mai populare.

De asemenea, serviciile postale sunt imbunatatite pentru a se evita deteriorarea documentelor pretioase, cum sunt invitatiile, dar apar si curieri privati pentru cei care considera sistemul nefiabil.

Din acest motiv, oamenii folosesc plicuri duble pentru invitatiile de nunta, astfel ca in multe locuri din lume acest obicei a devenit o traditie.

Astazi, exista numeroase modalitati de a invita oamenii la nunta, iar modelele sunt felurite. Ele pot fi gravate sau imprimate pe hartie termografica, tiparite la tiporafii sau la imprimanta, sau scrise de mana. Invitatiile personalizate sunt realizate chiar si pe ciocolata, dar pot fi trimise si pe internet.

 
Joi, 27 Februarie 2014, 12:42

« Inapoi la blog | Toate blogurile | Trimite prin Y!M


Voteaza
*****0 voturi
 

Raporteaza continut neadecvat
Postare comentariu
Adauga un comentariu